La Vanguardia (1ª edición)

Llistes del PP

-

L’altre dia els mitjans de comunicaci­ó es van fer ressò d’unes declaracio­ns de dirigents del PP dient que, a causa de la pressió del sobiranism­e, els costava que la gent es volgués presentar a les eleccions municipals amb les seves sigles.

A qui pretenen enganyar? Que potser pensen que no sabem que una part de les seves llistes municipals són falses o fantasmes? Que potser pensen que no sabem que molta gent que presenten a les municipals no hi viuen? Potser molts no saben ni on és el poble al qual s’estan presentant. Com s’explica, si no, que en petits pobles de l’interior de Catalunya, on tots o gairebé tots els habitants són catalans, el PP pugui trobar 5 o 7 persones amb noms i cognoms castellans? No és racisme, és que no quadra.

Com s’explica, si no, que en tants pobles no els voti ningú, ni tan sols els que componen la can- didatura? Prova evident que si no hi voten, és que no hi viuen.

Si als pobles de l’interior de Catalunya no troben gent per presentar-se a les candidatur­es municipals, el problema del PP no és pel sobiranism­e, sinó que potser és que els costa trobar catalans que siguin nacionalis­tes espanyols. N’hi ha de ben segur, però probableme­nt no tants com ells voldrien.

No, no és un fenomen nou; fa molts anys que com que no troben gent per fer candidatur­es llavors les fan falses o fantasmes, amb gent de Barcelona, València, Saragossa o vés a saber d’on. A qui pretenen enganyar?

PEDRO SALCEDO I VAZ

Badalona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain