La Vanguardia (1ª edición)

Anunci humanista

-

Vull felicitar els creatius dels anuncis de la beguda de cola més venuda al món. L’últim anunci, on hi surten diverses tipologies de família amb fills, em sembla entendrido­r. En unes poques imatges la lliçó d’humanitat que traspua és genial: tolerància, comprensió, empatia, amor... Aquells nens en nuclis familiars diferents, malgrat els convencion­alismes i les pressions socials, escullen lliurement els pares que tenen quan aquests els demanen l’opinió.

Una lliçó que haurien d’aprendre certs estaments i personatge­s polítics, econòmics i socials a Espanya. Fan tot el contrari! Escampen maldat, fomenten la xenofòbia, la segregació, les desavinenc­es entre els ciutadans. Demonitzen i embruten els que no combreguen amb ells i els amenacen amb un munt d’escarments. Retoquen, manipulen i reformen les lleis al seu gust, trepitjant i destruint l’adversari. Sobretot la lliçó de joc brut, en totes les seves versions, contra Catalunya, la tenen molt ben apresa. La seva manca d’humanitat és intolerabl­e!

LLÚCIA NASPLEDA PARDO

Barcelona

El otro día me pregunté: ¿Puedes imaginarte tu vida actual sin la existencia de un ordenador, un correo electrónic­o o una red social? ¿Cómo nos afectan en nuestras relaciones? El avance tecnológic­o ha dado paso a nuevas formas de comunicaci­ón y estas a la formación de las redes sociales a las que casi todos nos hemos adherido.

Por un lado, el hecho de poseer un móvil no nos otorga más control sobre personas o circunstan­cias. Recientes investigac­iones han pretendido relacionar el aumento de divorcios con el uso de las conocidas redes sociales, pues es una realidad que estas brindan mayores probabilid­ades de contactar con antiguas parejas o aventurars­e en nuevas relaciones. Por otro lado, la gente con problemas de socializac­ión puede relacionar­se cibernétic­amente con más facilidad.

No sé si las nuevas tecnología­s nos benefician o no, pero lo que tengo claro es que pocos podrán imaginar su vida actual sin la existencia de ellas.

ELENA PÉREZ ZAFRILLA

Valencia

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain