La Vanguardia (1ª edición)

L’art pot ser gratuït

-

El 15 d’abril es va celebrar el dia internacio­nal de l’Art, data que rememora el naixement de Leonardo Da Vinci. És un bon moment per recordar que podem acostar-nos a l’art i gaudir-ne, i si bé és veritat que no totes les entrades als museus són accessible­s econòmicam­ent per a tothom, també cal recordar els museus que obren gratuïtame­nt les portes en dies concrets, com poden ser els primers diumenges de cada mes o, en d’altres, cada diu- menge a partir de les tres de la tarda. També hi ha accés a alguns monuments i espais històrics destacats gratuïtame­nt.

Només cal mirar els horaris de cada museu o espai a través del lloc web o bé posar-nos-hi en contacte per tenir la informació de les entrades gratuïtes o reduïdes. És una manera de gaudir de l’art a l’abast de tothom. Estaria bé que les institucio­ns també ens fessin arribar la informació sobre l’accés als llocs públics d’interès cultural. Estic segura que l’afluència augmentari­a i en sortiria beneficiad­a la cultura del país.

En aquest sentit, una visita que es podria recomanar seria la del MNAC, amb entrades gratuïtes els dissabtes a partir de les 15 h, el primer diumenge de cada mes i diverses diades.

Una oportunita­t per veure les sales d’art modern reordenade­s el setembre de l’any passat.

E. ISABEL RODRÍGUEZ

Torroella de Montgrí

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain