La Vanguardia (1ª edición)

L’educació a l’esport

-

A tot Espanya només el Club de Futbol Europa té un reglament per castigar la mala educació en el futbol de les categories inferiors. La mala educació sobretot dels pares que menyspreen els àrbitres i adversaris. Però també alguns jugadors amb conductes antiesport­ives quan fan entrades perilloses o humilien els rivals.

Ara, la Federació Catalana de Futbol també vol fer un reglament, el primer a tot Espanya, per a les categories inferiors i futbol amateur. Jo sóc seguidor de molts esports en directe i en cap passa el que passa al futbol. Els àrbitres i ajudants fan el que poden però sempre intimidats.

Hi ha països on aquestes categories tenen càmeres per filmar l’actuació dels pares a la graderia i altres països europeus que ni tan sols fan classifica­cions entre els equips competidor­s, perquè el que prima és l’educació: companyoni­a, col·laboració, amistat, diversió, etcètera.

Han de ser les federacion­s i els clubs els que prenguin aquestes solucions. Els entrenador­s haurien d’atrevir-se a seure a la banqueta o a expulsar el jugador del seu equip per mala conducta.

Aneu a veure algun partit de futbol de categories inferiors i sentireu vergonya. No us passarà si aneu a veure competicio­ns de waterpolo, hoquei patins, voleibol, gimnàstica, handbol, atletisme, tennis o rugbi. Felicito l’Eu- ropa, un club amb un planter extraordin­ari i amb unes maneres encara millors.

MANOLO SUÁREZ

La Seu d’Urgell

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain