La Vanguardia (1ª edición)

Espais per córrer a Barcelona

-

Llegeixo a La Vanguardia que l’any passat es van fer 50 curses a Barcelona amb 256.000 participan­ts (“Barcelona organitza 50 curses a l’any”, Viure, 12/IV/2015). Déu n’hi do! Per aquells que fa més de 30 anys vam ser capdavante­rs d’aquest fenomen cívico-esportiu que és córrer, la notícia és motiu d’una satisfacci­ó molt pregona. Quasi tan gran com la que han tingut els propietari­s dels gossos en veure com l’Ajuntament ha augmentat l’espai disponible per a gossos als parcs de la ciutat.

L’any 1978 vam sortir 150 passerells a fer la primera marató popular de Catalunya per les carreteres del Baix Empordà. D’això ja fa 37 edicions. Així mateix, a la proposta d’uns grans magatzems de fer una cursa urbana de menor dimensió vam prendre la sortida milers de corredors, molts d’ells improvisat­s per a l’ocasió. I tot això davant la incomprens­ió i els improperis de molts ciutadans.

Avui, quan el fet de córrer està assumit per una bona part de la nostra població, constatem que ens falten espais per desenvolup­ar aquesta activitat. Tret de la façana marítima i de la carretera de les Aigües, a l’altre costat de la ciutat només tenim les voreres dels carrers –tot sovint ocupades per terrasses i bicicletes– o els parcs, on els cans s’hi han ensenyorit des de fa temps. Allà només podem córrer saltant els excrements i fugint dels animals que volen jugar amb nosaltres mentre els seus amos ens tranquil·litzen dient que el seu gos no ens farà res.

Per això, jo, en nom de tots aquells corredors veterans, animo l’Ajuntament perquè faci tot el que calgui a fi que puguem utilitzar els parcs per córrer, fer estirament­s, beure aigua o fer les nostres necessitat­s amb la mateixa llibertat que si tinguéssim quatre potes. Seria tot un detall.

RAFAEL NOGUERAS

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain