La Vanguardia (1ª edición)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Ho ajuntarem. Deixar el terreny cobert de llot una riuada. 2 Ho lligaríem amb bones cordes. Període de temps.

3 El primer de tots. Nosa sense oxigen. Ferit. 4 Educades amb còfia. Sempre va per damunt del sol. Agiteu el pol. 5 Mamem sense ajuntar els llavis. Naix sense iode. Fusta del pi roig. Escaire.

6 Proveït de pues. Emprenyat d’una manera rabiosa. Begui per oblidar el seu complex d’Èdip.

7 Institut de llengües discrimina­des. Al final, l’hipèrbaton mai no sona gaire. Crit d’alerta. El campió del quiosc. 8 Ensumi. Aquestes són de fusta. 9 Aquestes sempre tornen a la platja, però mai no s’hi quede. L’assenyalis amb el dit de fiscal. 10 Acostumat. Arribeu a atènyer tot el territori. 11 Bo. Fer algú veí d’un poble. Agitem la roba del rus. 12 Temps mort al joc del bàsquet. Escut de cuir. Associació d’antics futboliste­s. El principi d’una gran amistat. 13 I. Molt fort i constant. Cinc-cents cinquanta. 14 Aquesta és grassa o fa petons. Línies que uneixen els punts de la superfície de la Terra que tenen la mateixa temperatur­a mitjana a l’estiu.

VERTICALS

1 L’acció d’adquirir el dret de propietat d’una cosa i altres drets reals possibles mitjançant la possessió continuada d’aquests drets en concepte de titular durant el temps que assenyala la llei. L’acció de cremar. 2 Portada dialèctica. Aquesta dona mira de biaix. Principi d’observació. 3 De foc. Copsi que està a punt de ser un Adonis. Volem el cap d’Adenauer. 4 Passant la pilota a ran de terra. Rosegades. 5 Batuda. Ajudava a la manera verdiana. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 6 La nota musical més personal. Triomf present a totes les portes dels avions. Difús. 7 Vés remenat. Tripulacio­ns que somien amb comprar un Rolls Royce. Que s’encén sense cap dificultat. 8 El cosí de l’estruç quan comença a emularho. Ordeni. Viatjats. 9 Nitrogen. L’aliment líquid que ingerim primer. Lloa. Període de temps indetermin­at. 10 Relatiu a les galtes. Enfilant la barraca amb la vista posada a la porteria. 11 Popes sense cap ni peus. Que mostres menyspreu envers la religió. El més ruc de la base. 12 Aquesta retarda el pagament dels deutes. Envaniment. Res no és. 13 En un cert sentit, embalum que porta na Francesca. Cases pairals. Preposició d’origen. 14 L’esborris d’una llista amb un boli a la mà. Relatius al tou de la cama.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain