La Vanguardia (1ª edición)

Propuestas premiadas en el certamen

-

POL REQUENA (CENTRE GRESOL, TERRASSA) / 16-18 a. La família és un concepte que ha anat evoluciona­nt durant els darrers temps. Fa uns anys el concepte de família es basava en la visió que en té l’Església. En canvi, avui en dia la mentalitat de la societat s’ha anat obrint per acceptar famílies de tot tipus. Així doncs, el paper de les famílies en la societat també s’ha adaptat als nous temps. La família té un paper fonamental en la formació de persones. Des de ben petits els nostres pares i mares ens han inculcat uns valors que ens han servit per créixer com a persones. L’escola també té un paper imprescind­ible en la formació de persones; ara bé, sense la base de la família és molt complicat aconseguir fer créixer una persona. Aquests valors són las base d’una societat justa i en la qual tothom tingui cabuda. Quan ens trobem en família sorgeix un vincle entre nosaltres que ens uneix a tots i que ens fa sentir estimats. Aquest vincle és molt important ja que ens fa sentir escoltats en els moments en què la realitat ens supera, ens ajuda a prendre decisions importants de la nostra vida i és un punt de suport en els moments difícils. Les noves generacion­s han de tenir una font d’inspiració per a seguir un camí adequat en la vida. Moltes vegades aquesta font la trobem en la família. Quants cops he vist un fill que es dedica a la mateixa feina que els seus pares o que ajuda algun familiar en el seu negoci? La família ens guia en les nostres vides i nosaltres en seguim l’exemple. La nostra societat té un reguitzell de costums immens. Això és gràcies al fet que en el nostre país la figura de la família ha estat molt consolidad­a al llarg dels segles. Gràcies a la família, les tradicions i costums han perdurat en el temps. La família és i serà el fonament de la nostra societat. Ha estat en molts casos un model a seguir i ho seguirà sent durant molt temps per les generacion­s futures. Gràcies als vincles personals que creen les famílies la nostra societat és una de les més obertes i acollidore­s.

 ??  ?? Dibujos. Santiago Seda (Pare Manyanet, Barcelona), 1.º premio de 4-5 años (dibujo adjunto), y Roger Torrents (St. Miquel, Barcelona), en 6-7 años (inferior)
Dibujos. Santiago Seda (Pare Manyanet, Barcelona), 1.º premio de 4-5 años (dibujo adjunto), y Roger Torrents (St. Miquel, Barcelona), en 6-7 años (inferior)
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain