La Vanguardia (1ª edición)

Nou aire a Barcelona

-

És hora punta i, com de costum, les cues quilomètri­ques de vehicles infraocupa­ts col·lapsen sense excepció els accessos a Barcelona. La combustió dels milers i milers de motors engegats no tan sols té la capacitat d’enrarir i tenyir de gris l’aire de l’urbs, sinó que a més a més, de forma silenciosa, afecta la salut global dels barcelonin­s, fins i tot posa fi cada any prematuram­ent a la vida de centenars de conciutada­ns.

Malgrat que les macabres estadístiq­ues de la contaminac­ió són ben conegudes, el cert és que els polítics municipals han preferit fins ara fer els ulls grossos, ja que no han afrontat ni s’han enfrontat seriosamen­t amb aquest gravíssim problema. El cert és que han preferit limitar-se a petits retocs cosmètics amb modestos resultats abans que limitar o prohibir certs tipus de mobilitats egoistes.

Des del meu punt de vista, re- sulta incomprens­ible i inadmissib­le que el dret a la mobilitat insostenib­le s’hagi imposat al dret superior a la salut i a la vida de molts conciutada­ns. Cal recordar que tant la tecnologia com la mobilitat col·lectiva permeten perfectame­nt avui en dia moure’s de manera sostenible.

Espero que el nou govern municipal faci de la salut dels barce- lonins una veritable prioritat i adopti mesures efectives que permetin als barcelonin­s respirar un aire pur i eviti així la incomprens­ible omissió de polítiques efectives en aquest àmbit que, malauradam­ent, han tingut nefastes conseqüènc­ies per a la nostra salut col·lectiva.

ANNA M. GOULA

Barcelona

Quijote

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain