La Vanguardia (1ª edición)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Xumades amb desfici. El primer espectador del ‘ser o no ser, aquesta és la qüestió’. 2 Ens cal per respirar. Relativa a l’ofrena del pa i el vi a l’eucaristia. Poc estricte ‘n’Busto.

3 Pecarà qui no voalitzi. Aquesta es dedica a guardar oques. Na Cruz a Hollywood. 4 Línies que reuneixen ciutats amb molta velocitat. Subornin algú a còpia de pa amb tomàquet. Nitrogen.

5 Fragment sembrat. Aquí a Borriana. Permís temporal que un superior dóna a un inferior per- què aquest s’absenti de la seva jurisdicci­ó. 6 Mico al Titicaca. Brandats com penons. 7 Fluor. Líquid que envolta l’embrió quan encara és al sac. Parts de la teulada que fan voladissa.

8 Dia sense albada. Allargamen­t d’una síl·laba breu. Guany obtingut en l’especulaci­ó del mercat variable. 9 Envolta cromàticam­ent el mediocre. Això, segons on. Agitem un porc a Anglaterra.

10 Urna sense peu. El deixava en una posició poc accessible. Peó decapitat. 11 Ple fins dalt sense fer curull. Amèrica sense la simpàtica alemanya. Predecesso­r peninsular. 12 Aparcar i perdre el Rolls. Que té una gran aversió al matrimoni. L’ham de l’alfabet.

13 Puny d’espasa. Avances per la piscina. Que té molta experiènci­a. 14 S’estirarà al llit. Hipòcrita amb pedigrí bíblic.

VERTICALS 1 Mullat fins als calçotets. Representa­da per un dibuix realista. 2 El primer de tots. Veritable. Del dret és una abraçadada estellesia­na i del revés una vinya no menys estellesia­na. Presideix cal Joan, cal Jaume i cal Josep. 3 Es gastava per culpa de l’àcid. Folla. 4 Líbia que no vocalitza. Llenques de terres que impedeixen l’existència de més terres illenques. Teníeu una certa identitat. 5 Precedint vera esdevé liliàcia. Iniciar un nou expedient judicial contra el COI. Doctor.

6 Blat de moro. Y. Precedeix la culpa quan aquesta es transforma en autocrític­a. 7 La lletra grega més explosiva. La nit de Sant Joan és molt consumida. Composicio­ns lírico-musicals. 8 Ubiquin. Cants bíblics. Fluor. 9 Se’n desprèn per un bon preu. Posa els pèls de punta. Ho deixa gairebé ovalat. 10 Intercanvi­a missatges epistolars. Ovífer, també. 11 Res no és. Esclafa. El faci caure. 12 En Capone. Procuri per la higiene. Radiat. 13 Company fàl·lic de la col. Ascòfor, també. La nota musical més vàcua.

14 Sol que surt per on ha de sortir. Faig l’últim àpat del dia. Reposa.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain