La Vanguardia (1ª edición)

Raül Romeva

-

No conec Raül Romeva ni l’he votat mai quan integrava les llistes d’ICV. Reconec, però, que la seva elecció per liderar la llista blanca per la independèn­cia és un bon cop d’efecte. Quan un polític amb seient a Brussel·les ha estat un dels que més intervenci­ons han realitzat durant els cinc anys de legislatur­a al Parlament Europeu i dels qui més han defensat des del vessant no independen­tista la difusió del moviment social i polític que aquí es produïa, mereix ser escoltat. Raül Romeva és un bon aficionat a la natació en aigües obertes i és habitual veure’l en travessies de mitjana i llarga distancia.

Aquesta disciplina requereix entrenamen­t, una nutrició correcta, una certa dosi de coratge i empenta per poder arribar al final malgrat les onades, els corrents i alguna picada de medusa. Aquesta serà la travessia més complexa, amb forta maror i rebent cops des del moment de la sortida. Al costat d’altres nedadors com Mas, Junqueras, Casals o Forcadell, hauran de demostrar que la proposta radicalmen­t democràtic­a que s’albira el 27-S, encara que serà més dura que travessar l’estret de Gibraltar, cal afrontar-la ben satisfets, ja que, simplement, pretén saber que volem ser un país.

Mentrestan­t, Rajoy diu novament que no. També va negar el canvi climàtic i aquests dies estem patint les calors més fortes dels darrers cinquanta anys.

HÈCTOR COROMINAS

Subscripto­r Banyoles

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain