La Vanguardia (1ª edición)

Pendents del mòbil

-

És obvi que hi ha persones que fan un mal ús dels dispositiu­s mòbils. Petits aparells que ja són a la nostra vida i que fan servir fins i tot els qui en semblaven al·lèrgics. Ara bé, hi ha un corrent que els voldria bandejar de la vida de les persones. Ho puc entendre: les addiccions, la manca de respecte per al proïsme i, en general, allò que alteri comportame­nts o ens distregui de l’important. Amb tot, ja em temo que la fòbia a que altres usin els telèfons intel·ligents, pot esdevenir paranoic?

Els poso exemples: la gent des de fa molt mira el rellotge per saber l’hora, anota en una llibreta les coses que no vol oblidar o consulta textos en format butxaca.

Ara, avui dia, això i molt més ho tenim a la mà en els dispositiu­s mòbils: si jo hi miro l’hora, anoto una dada o repasso el meu llibret d’oracions, estic faltant al respecte els altres presents? No deu ser que hi ha la paranoia de pensar que s’hi fan habitualme­nt coses dolentes, s’hi perd el temps, no volem parar atenció a algú o vés a saber què?

Jo estic per la llibertat i per no judicar què fans els altres. I si algú perd la voluntat o el seny amb l’ús inadequat o compulsiu d’un telèfon intel·ligent, l’ajudaré, i tant! Però no em dedicaré a pensar malament d’ell.

Considero que alguns es fabriquen més enemics dels que ens calen i mentrestan­t pretenen controlar la vida del proïsme. Tot plegat, una llàstima!

XAVIER SERRA BESALÚ

Girona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain