La Vanguardia (1ª edición)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra Núm 9349

HORITZONTA­LS 1 Vaixell de guerra que passa per la Franja de Ponent. Es posa de vint-i-un botó per agafar el tac i fer bandes. 2 Maneres de ser. Crema que va a la cara, tingui el preu que tingui. Nitrogne. 3 Desclavar la ce. Indrets on està prohibit aparcar.

4 Ermites gens llegendàri­es. Afligida, plorosa i trista. Soles, sense os.

5 Se’n vanti. Gairebé es fa tard. Del dret no està gens accentuat i del revés sona. 6 Acaba com comença. Ho feu servir a l’americana. Relatiu al Nb. 7 Narra l’absència de campions. Sovint s’hi refereixen per parlar despectiva­ment del conjunt de les institucio­ns governamen­tals. Rere U és una via d’accés de dades. 8 Na Teresa. Això són els dos signes del joc del tres en ratlla. Tan jovenets que no s’afaiten. Est. 9 Ganes d’omplir-se la panxa. Llards. 10 Disminuir la superfície lliure d’una vela. Boca sense oxigen. Al bell mig de l’estructura cònica. 11 Principi etimològic. Dificulteu el pas. Afecció respiratòr­ia intermiten­t. 12 Catifa de futbolista. Enfronto els problemes, encara que no sigui una al·lèrgia als àcars. Quatre romans sols. 13 Consagrada. Paradisíac­a. 14 Repetirà. Adobar amb l’ajut de na Marie Brizard.

VERTICALS 1 Essent menys salat que un dinar d’hospital. Imiti la pluja amb finalitats jardineres. 2 Conseqüènc­ia immediata de xàfec. Aquest envia una carta. 3 Ramon Llull la va fer ben magna. Moles que tenen la forma d’un con truncat. Desgeli lluny de Deli. 4 Glaçats al Rocambole gironí de can Roca. Deprimir.

5 Pronunciac­ions confuses, com les de qui té el paladar foradat. Lloada. 6 En un tres i no res. Volo sense oxigen. Porters de palau. Armadura verda. 7 Cosmètic de la cara, emprada per embellir-la. Germana gens carnal a l’ascensor. La teva. Acaba com comença. 8 Aixecant les celles per fer-les accents circumflex­os. Beceroles. 9 Principi actiu. Escollim. Cop de cocodril fet amb l’apèndix més potent de què disposa la bèstia. 10 Aguanta trespols i trebols. Bandejada deliberada­ment. Cérvol nadalenc. 11 Al final, et diuen adéu siau. Planta semblant al bananer. Relatiu a les muses de l’Antoni.

12 Posi pes al globus aerostàtic per poder-se’n desfer després. Mig cosins. Fumis sense deixar rastre.

13 Escaire. Indrets. Gestualita­t. 14 Hi posen agafadors. Cavar la terra de vora les plantes.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain