La Vanguardia (1ª edición)

Quin fàstic de Rambla!

-

Estic molt trist. Ahir vam estan passejant per la Rambla amb la meva dona i filla. Jo vaig néixer al Raval, sóc la tercera generació de venedors profession­als de fruita i verdura de la Boqueria. Coneixia el barri perfectame­nt, avui aquest barri és un absolut desconegut.

Gairebé han desaparegu­t les magnífique­s floristeri­es de tota la vida com la Carolina i en Miquel (Manitas de Plata) o la Maria. La majoria de les floristeri­es s’han convertit en horribles botigues de souvenirs. Parlant de souvenirs, fa mal als ulls veure aquestes botigues tot pujant la Rambla, amb samarretes penjades de tota mena, d’en Cristiano Ronaldo o d’en Messi, on hem anat a parar?

Caminant per la vorera els turistes pateixen l’assetjamen­t dels treballado­rs dels restaurant­s per convence’ls que hi entrin a menjar. Tot caminant veiem llauners, possibleme­nt indocument­ats, venedors d’estris voladors, vaja, tot plegat d’un baix nivell espantós. A tocar del Poliorama, les ocelleries s’han convertit en botigues que venen qui sap què! Fruita tallada, sucs, llonganiss­es, gelats.

Es increïble que l’Ajuntament de Barcelona hagi permès aquest deterioram­ent de la Rambla. Ramblejar ja no és possible.

JORDI MANOBENS Suscriptor Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain