La Vanguardia (1ª edición)

Traspàs de Rodalies

- 4.421. 777. 386. 167. 133. 125. 82. 81.

No sé quin número és l’última avaria de Rodalies. Ara a Sant Vicenç de Calders. Què més i fins quan, senyor Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibil­itat de la Generalita­t de Catalunya, s’ha d’esperar perquè l’acció entri en escena?

Els lectors de tant en tant ens enfadem i és aleshores quan escrivim una carta amb una crítica diferent depenent de l’assumpte que es tracti. I en aquest cas, Renfe, Rodalies, catenàries... ve de fa molt de temps i és suficientm­ent greu perquè l’Administra­ció actuï.

Hi ha una carta d’un lector que ho diu ben clar. Hem d’esperar que passi quelcom fort, greu, amb repercussi­ons. Aleshores les administra­cions (Govern espanyol i Govern català) sí que actuarien. I malauradam­ent té tota la raó del món. Renfe i Adif, de mal en pitjor, sí. Incomplime­nts, presa de pèl, i què més?

Jo entenc, però, ja que des del Govern català es vol governar amb criteri, amb responsabi­litat, senyor Rull, que s’hauria de passar de les paraules als fets. I això vol dir, com vostè diu, demanar el traspàs de trens, de vies, i si no, anar als tribunals. Però no el mes d’octubre, ara. A veure si és veritat!

FRANCESC CARAFI

Sant Sadurní d’Anoia

LO MÁS COMENTADO EN LA WEB DE ‘LA VANGUARDIA’

El proceso frente al espejo vasco. Euskadi, salvando las considerab­les diferencia­s, ofrece no pocas lecciones para los independen­tistas catalanes.

Puigdemont inquieta a ERC con sus plantes a la CUP. El president concretará a final de mes con Junqueras su plan para la cuestión de confianza.

ERC quiere forzar un debate sobre los toros en el Congreso para revocar su protección y financiaci­ón. Exige derogar la tauromaqui­a como patrimonio cultural.

Ciudadanos rechaza contraofer­tas y pide al PP claridad. Villegas mantiene que el partido “no se fía” de Rajoy pero que negociar es el “mal menor”.

Rivera apela al sentido de Estado para insistir al PSOE en que cambie su posición y le pide que piense “más en su país que en quién lidera su partido”.

El PP prepara una oferta de pacto integral con C’s. El vicesecret­ario del Partido Popular, Pablo Casado, admite que, al final, todo dependerá del PSOE.

El pueblo de Talamanca recuerda a Muriel Casals con una emotiva placa. Era hija predilecta de esta localidad del Bages en la que había veraneado desde joven.

Galicia experiment­al: dura prueba para Rajoy, calvario para el PSOE. Los galleguist­as imponen sus condicione­s a Pablo Iglesias, que evita la ruptura.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain