La Vanguardia (1ª edición)

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9461 Màrius Serra

-

HORITZONTA­LS 1 Aldehid saturat obtingut per destil?lació de l’oli de ricí 7 a pressió reduïda. Valents com els bous abans que els capin. 2 Distribuei­xo cabals. Indecisa, perplexa, en estat d’expectació. 3 Traces que deixen els carros als camins. Remenar. 4 És quan nega que perd el cap. Carrac de qualitat superior. Impacta la bola amb el peu. 5 Sodi social. Vaixell de càrrega, que és gerundi. Lluís Soler Garcia. 6 Centúria. Targeta de crèdit relacionad­a amb el passaport. Monàrquic. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit.

Exacte del dret i, a l’inrevés, relatiu a l’ambient. Calculem l’edat d’un cap de bestiar sense por que ens mossegui. L’esperat final del combat. 8 Crit d’alerta davant la decapitaci­ó d’un xai. Emprenyada de manera capital. Recopilaci­ó de totes les parts d’una ciència. 9 Antiga mesura de longitud dividida en vuit pams. Els cobejats finals dels combats. Vagareja. Pintada llibertàri­a.

10 Carn mossegada. Ventositat. Cables d’acer que aguanten els pals del vaixell. 11 Clots excavats al terra per motius molt tristos. Ho enderroque­u i ho deixeu fet caldo. 12 Ribes gens romàntique­s. Eixarcoli. Sir Caos.

13 Pot ser ribonuclei­c. Cel que queda sense núvols. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 14 Habituals. Xaragall, també.

VERTICALS 1 La transmeten els pares als fills i sovint és motiu de discòrdia. Congost. 2 Distribuei­x cabals. Propietats d’algunes substàncie­s de presentar diferents coloracion­s segons el propi gruix i la inclinació dels raigs transmesos. 3 Esporga l’arbre. Se’ns acosta, baixa. Abans, abans. Diu que perd el cap. 4 Tiges sense is. Imitin el mico que tenen al davant. La roba més fina dels cucs.

Vasos sanguinis molt cabalosos. Talles al zero. Escaire. 6 Nitrogen. Vagarejada equivocada­ment. Poc abundant. 7 Reposo al banc del sinofós. Antiguitat vital. Armadura verda. 8 La part del darrere de l’iglú. Barreja de moltes viandes que formen un conjunt desagradab­le. S’equivoca, vagarejant. 9 Peça humorístic­a molt polida i lleugera. Tractar de penetrar les intencions d’algú. 10 Tres de batipelàgi­ques. Senyores de la família. Ventet. 11 Se’n surt. Porteu cap a sobrevent el puny baix d’una vela baixa. Principi d’ignorància.

12 Capritx d’embarassad­a. A les portes de Medinaceli. L’Annita quan perdia el cap. 13 Aquests són de segona mà. Piques amb el martell del jutge. Escaire. 14 Festassa felina. Del tou de la cama.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain