La Vanguardia (1ª edición)

ELS MOTS ENCREUATS

-

HORITZONTA­LS 1 Aquests es dediquen al món del dret, dempeus! Noble que molts confonen amb un banquer.

2 Relatiu a la serralada que separa Euràsia. Els arbres que tots trobem considerab­les. 3 Porció d’un raïm. Sorra. Al final, ho valc. 4 Principi administra­tiu. Línies que uneixen les ciutats a una gran velocitat. Faig dissoldre gas carbònic en un líquid.

5 Mena d’avió que pren el nom del motor que el propulsa. La prova humida del teu esforç. Escaire. 6 Membre d’una antiga població indoeurope­a que habità el vessant adriàtic de la península Balcànica. Porció molt petita (de coneixemen­t, per exemple). 7 Est. Espècia omnipresen­t a la indústria dels gelats. Cubana, sobretot quan vocalitza. 8 L’ase està ben entortolli­gat. Del dret, conjunt dels pobles negritos de les Filipines i del revés descreguda. Toc que inicia la filmació d’una seqüència.

9 En Jordi en perd cinc-cents un. Accions de llançar una part de la càrrega. Aràcnid que provoca al·lèrgia.

10 En una processó, el que carrega el tàlem. Suca quan caus per agitació. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 11 Faç escapçada. Màquina de calcular, segons on. Presideix l’ajuntament. 12 S’ho passin d’allò més bé. L’apaivaga, segurament a la costa catalana. 13 Tarja sense cap ni peus. Víctima de sant Jordi. Tallar al zero mentre fa un palíndrom. 14 Estat oposat a l’eclesiàsti­c. Advertirà de l’arribada de la targeta de crèdit.

VERTICALS 1 Saltaries al terreny de joc. En un cert sentit, deixat anar.

2 Amfibi de cos allargat. Es posarà al llit a escoltar Duke Ellington.

3 La Montse i l’animaló penat. Petita cavitat. Lluís Jòdar Iradier. 4 Liliàcia podada. Pregui musicalmen­t. Centúria. 5 Paral·lelisme visual. Que es preocupa pels afers més terrenals. 6 Tribunal Constituci­onal. Plovisqueg­em. El cor d’en Carles.

7 Est. Comença a airejar-ho tot. Repetida. 8 Tindré una identitat de no bevedor. Quan és al sac i ben lligat diem el seu nom. Així comencen tots els decàlegs. 9 Ens posa morens sense adonar-nos-en. Humit després de l’esforç físic. Mitja desena.

10 Al nord del Canadà. Canal al fetus que, en l’adult, pren el nom de lligament umbilical mitjà. Repobli els boscos cremats. 11 La zona d’ombra. Fixaràs els cabells. 12 Mil menys un. Llengües de les Antilles. Crit de sorpresa. 13 Pel·lícules ben fines. La fan servir els perruquers. Garrepa de Molière. 14 Deixa una camisa sense coll. Sortirà de l’aixeta.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain