La Vanguardia (1ª edición)

Sainet parlamenta­ri

-

La part de l’extrema esquerra del Parlament ha volgut fer-se notar en l’obertura de la legislatur­a. Fins i tot els nous republican­s de l’antiga Convergènc­ia s’hi han sumat. Amb això de ben segur han d’haver guanyat punts davant els seus col·legues de la CUP i d’ERC. Pablo Iglesias es va vestir amb esmòquing per als cineastes, però ha seguit descamisat per a una sessió tan important com aquesta. D’altres, amb samarretes, amb rètols que a ells els semblaran d’una gran qualitat literària i demagògica.

El respecte a les institucio­ns, sobretot quan se’n forma part, és primordial i exigeix el mateix respecte per les persones que les represente­n. No fer-ho dóna excusa perquè els mateixos que no respecten no siguin respectats. I d’aquí al caos hi ha un pas. La política és una cosa molt seriosa i difícil, i el seu bon exercici depèn de la feina feta tant al Parlament com a fora.

Aquest és el mandat que han rebut tots els polítics elegits democràtic­ament, però cada dia que passa es demostra clarament que aquesta part de l’hemicicle no està preparada per fer política. La seva especialit­at són els platós de televisió, la demagògia, agitar el carrer... Esperem que algun dia puguem veure les seves propostes econòmique­s, socials i de futur.

QUINTÍ PLANAS I RIPOLL

Matadepera

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain