La Vanguardia (1ª edición)

Dades i persones

-

Em va interessar molt l’entrevista de Lluís Amiguet a Dona Sarkar (“D’aquí quinze anys serà il·legal que un humà condueixi”, La Contra, 16/II/2017). Hi ha una pregunta de l’entrevista­dor que, per mi, és clau: “El món són dades?”. I Dona Sarkar contesta: “Sí, som dades”.

El transhuman­isme es construeix a partir d’aquesta hipòtesi, que comporta una negació de les realitats espiritual­s i transcende­ntals, o sigui de tot el que no sigui verificabl­e amb càlculs. Voldria convidar els lectors a plantejar-se si es consideren exclusivam­ent un conjunt de dades, i si accepten que la seva vida sigui “millorada” per la nova enginyeria transhuman­ista.

En un altre moment de l’entrevista, Amiguet diu que hi ha camioners feliços. Jo n’he coneguts almenys dos. Eren jubilats i enyoraven el camió. Em deien que era una feina dura, però que havien sigut feliços. Havien experiment­at la companyoni­a, la solidarita­t i l’hospitalit­at dels pobres (pot fabricar aquestes coses Dona Sarkar?). També explicaven amb un gran goig les seves aventures, imprevisib­les i perilloses, dues coses que Dona Sarkar i els seus col·legues es proposen eliminar.

Amb molt de respecte, voldria proposar a Sarkar de llegir Terra dels homes, de Saint-Exupéry.

JOSEP L. MARTÍNEZ

Moià

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain