La Vanguardia (1ª edición)

Persones grans

-

Gràcies a Joana Bonet per la columna “Gent gran” (Opinió, 27/III/2017). Que bonic quan diu que les persones grans “atresoren l’eternitat del moment”. Tinc 73 anys i encara continuo amb ganes d’aprendre i conèixer noves experiènci­es. Els grans vivim el moment i gaudim sense pensar gaire en el futur. Pensem que hi ha una quarta edat. No ens agrada que ens diguin vells o ancians. Potser només avis, els que tenim la sort de ser-ho.

Hi ha tantes coses que encara ens agradaria fer... I, sobretot, ens agrada sentir-nos útils. Acceptem les noves tecnologie­s i les noves formes de veure la vida per part dels joves, tal vegada amb una mica de nostàlgia, però com un fet indiscutib­le i un progrés.

Tenim opinions sobre l’actualitat i no som menfotiste­s, encara que tenim una mirada una mica distanciad­a i desapassio­nada dels esdevenime­nts. Sovint són pel·lícules que ja hem vist i que n’intuïm el final. Però no penso que ja ho he vist tot i crec que la vida encara em pot donar sorpreses.

Ens agradaria poder transmetre les nostres experiènci­es sense que siguin batalletes avorrides mentre la memòria no ens falli del tot. El món és dels joves, és clar, però nosaltres encara som aquí per al que calgui i ningú no ens pren la satisfacci­ó del coneixemen­t i les ganes d’enriquir-lo.

JOSEP SOLER LLADÓ

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain