La Vanguardia (1ª edición)

Barcelona es ven

-

El fenomen turístic ha fet que la fisonomia pròpia de la ciutat hagi desaparegu­t. Tot està dirigit a l’aparador turístic. Ha faltat una regulació d’aquest fenomen?

S’ha estès que el turisme es faci en bicicleta pels carrers, és igual que siguin estrets o amples. Pots veure en un moment quatre grups de vint bicicletes. Barrejats amb monopatins, rodes elèctrique­s, etcètera. Grups grans o petits de persones pels carrers i voreres, on cal obrir pas per passar.

El tema de l’habitatge s’ha descontrol­at. Gent de tota la vida és desnonada per especulaci­ó turística, sense respecte per les persones grans que hi viuen. El carrer amb les terrasses, les músiques sense mirament a hores nocturnes. Recordo com fa temps els habitants de Barcelona teníem cura del soroll a partir de les deu de la nit. Ens toca renunciar als valors que sempre hem tingut? L’arribada a Barcelona, sembla, obre la porta a tota mena de disbauxa, celebracio­ns, amb vestimente­s de mal gust, amb veus, cridant l’atenció i trencant el ritme normal dels carrers i de la Rambla.

No és estrany que el resultat d’enquestes doni que el principal problema a Barcelona sigui el turisme. Podrem donar la volta a aquest ritme perquè Barcelona sigui el que ha sigut?

M. PILAR OCHOA RODRIGO

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain