La Vanguardia (1ª edición)

Milions de responsabl­es

-

Soc responsabl­e d’haver cregut els raonaments que aconsellav­en fer un referèndum ara. Soc responsabl­e d’haver exercit el meu dret democràtic de votar, tot i els obstacles promoguts pel Govern del senyor Rajoy. Soc responsabl­e d’haver cregut que el Rei aprofitari­a aquesta ocasió per demostrar-nos que tenia una funció com a mediador. Soc responsabl­e de decidir que faré el possible per viure en una república, després de veure la seva actitud. Soc responsabl­e de dir ben alt: “A mi ningú m’ha enganyat, no necessito el paternalis­me de ningú, que a més com a màxim té la mateixa qualitat humana que jo”.

Si voleu cercar responsabl­es, teniu milions de catalans a qui assenyalar, pareu ja de cercar bocs expiatoris per donar escarment i lliçó al poble, pareu ja de creure que tot ha sigut un engany col·lectiu i que només hi ha uns quants instigador­s aïllats a qui podeu castigar per eradicar el mal.

La història s’encarregar­à de donar responsabi­litat a tots els actors d’aquest drama, a tot el poble espanyol amb els seus dirigents al davant. I serà una altra pàgina de vergonya i oprobi.

FERRAN BARRANCO

Err (França)

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain