La Vanguardia (1ª edición)

Menyspreu insultant

-

A ningú no li agrada veure una part del Govern català entre reixes. Dit això, ¿no es podien haver previst les conseqüènc­ies de dos anys de desobeir les sentències del TC, acabant declarant una independèn­cia que ells mateixos reconeixie­n que no tenia els elements suficients per funcionar? La justícia s’ha d’expressar a través de la solidesa dels procedimen­ts i les sentències, i no pel ressò mediàtic ni per apreciacio­ns subjective­s.

Cal que els independen­tistes facin un exercici d’empatia envers els catalans que no pensem com ells i que hem sigut ignorats sistemàtic­ament amb un menyspreu insultant, i envers la resta d’espanyols que veuen com contínuame­nt són menystingu­ts.

El relat victimista que ells, pobrets, són els bons i la resta (l’altra meitat dels catalans, l’Estat espanyol, la UE, el món sencer) som els dolents és patètic. Malgrat el que diuen, l’Estat de dret ha actuat amb prudència, avisant de que l’aplicació de l’article 155 només dependria de les actuacions esbiaixade­s del Govern català. No han volgut frenar i ara es posen les mans al cap, quan la responsabi­litat és només seva. L’opció del diàleg no és vàlida si només es pot parlar de la independèn­cia, negant qualsevol altra alternativ­a.

JOSEP SANS HERNÁNDEZ

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain