La Vanguardia (1ª edición)

Ferms!

-

L’agost passat passejava per Coma-ruga i unes senyores que anaven davant meu, parlant en castellà, comentaven: “L’altre dia al parc de la Ciutadella hi havia un acte independen­tista i jo no hi vaig poder anar, però vaig poder seguir-lo per ràdio, aquest Romeva em sembla un bon element”. L’altra li diu que sí, que això no té aturador. Una diu: “Quin altre aturador pot tenir, ens enviaran els tancs? Què es creuen, ni així podran aturar-nos”. Poc m’ho pensava que un mes després, el ministre Morenés declararia que si complim amb el nostre deure, no ens hem de neguitejar, que no farà falta cap tipus d’actuació de les forces armades.

Poden explicar-nos quin és el nostre deure? Deu ser estar-nos quiets de genolls? Doncs això, que ens podrien jutjar per sedició, acompanyat d’altres amenaces com les de Carlos Lesmes, president del Tribunal Suprem, que en el seu discurs diu: “Al marge de la llei, no hi ha llibertat, ni democràcia, només miratges i frustració”.

Jo desembarco d’aquesta andròmina desballest­ada que està fent catúfols i me’n vaig cap a un nou país, amb incerteses, però serà el que jo vull.

JORDI LLEAL I GIRALT

Badalona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain