La Vanguardia (1ª edición)

Testimonis del 9-N

-

Han portat a testificar ciutadans que van fer la mateixa feina que jo. Doncs, testifico jo també. A tres quarts de vuit del matí del 9-N em vaig adonar que en aquell petit espai amb cinc meses, amb tres o quatre persones per mesa, el responsabl­e era jo. Em va agafar de sorpresa que les quinze o vint persones es van posar a les meves ordres. M’ho preguntave­n tot: la distribuci­ó dels espais, com indicar els circuits, com procedir... i jo, insisteixo, al·lucinat de veure que la meva paraula era la bona. Tenia dues opcions: assumir-ho o fotre el camp. Si hagués marxat, ningú no m’hauria aturat i, evidentmen­t, algú altre se n’hauria fet càrrec.

Quan va acabar la jornada, cada mesa va fer el recompte, em van passar els resultats i van anar marxant. Em vaig quedar sol amb un paper a les mans resultat de tot el dia de feina. Si aleshores jo hagués estripat aquell paper i hagués marxat, ningú no m’hauria dit res. Vaig marcar el número de telèfon que m’havien proporcion­at i vaig passar les dades.

Si és aquesta la qüestió que s’està dirimint, puc assegurar que vaig fer el que vaig fer perquè em va donar la gana. Vaig veure clar que allò anava seriosamen­t i que d’aquella petita parcel·la del procés participat­iu jo n’era el responsabl­e, responsabi­litat que vaig abraçar amb molt de gust.

FREDERIC SESÉ

Bellaterra

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain