La Vanguardia (1ª edición)

Rompudes

- CECÍLIA BALLESTER Manresa

Sota la pressió dels interessos dels grans propietari­s rurals la Generalita­t ha decidit que a Catalunya hi ha massa boscos, i des de fa tres anys s’estan concedint a tort i a dret permisos per fer rompudes forestals. Tant és que es tracti de boscos catalogats o d’interès públic, que per això el Govern ja es va preocupar al seu moment de modificar la llei de marc Forestal de Catalunya. El pitjor de tot és que la majoria dels terrenys obtinguts de les rompudes es converteix en abocadors de purins i pesticides en forma de camps de cereals per engreixar bestiar (el 74% del cereal es destina a l’engreix).

Això explica l’augment de llicències per a més granges de porcs, ja que amb les rompudes augmenta el terreny disponible per abocar més i més purins, amb la qual cosa es perpetua un cercle viciós nefast per al medi ambient i la salut de les persones.

Cal preguntar-se si és aquest el model agrícola i ramader i el projecte de país en què s’ha d’inspirar una futura i hipotètica Catalunya independen­t.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain