La Vanguardia (Català)

Sis mossos resulten ferits en una baralla

Uns cinquanta veïns del barri de la Florida, a l’Hospitalet de Llobregat, van apallissar els agents de matinada

- JOSE POLO

Sis mossos d’esquadra van resultar ferits lleus en una baralla en què van participar unes cinquanta persones la matinada de dijous a divendres al barri de la Florida de l’Hospitalet de Llobregat.

Tot va començar quan les forces de l’ordre van rebre una trucada d’un veí, cap a les 4.45 h, que els alertava que quatre persones estaven intentant bolcar un cotxe al carrer Illes Canàries d’aquest barri de la segona ciutat de Catalunya. El conductor es trobava dins del vehicle.

Tres patrulles de la policia catalana amb dos caporals i quatre agents es van desplaçar fins al lloc dels fets, on, efectivame­nt, un grup de quatre persones estaven intentant bolcar un cotxe amb el conductor a dins. Amb l’arribada dels agents, els agressors, que suposadame­nt actuaven sota els efectes d’algunes substàncie­s encara per determinar, van desistir en l’intent de tombar el vehicle. El conductor va aprofitar l’arribada de la policia per escapar-se.

Els Mossos van procedir a la identifica­ció dels agressors, els quals van oferir resistènci­a. Mentrestan­t, segons van revelar ahir fonts policials, van avisar altres veïns amb l’objectiu que anessin a ajudar-los. “Tots formaven part d’un col·lectiu específic”, asseguren aquestes mateixes fonts.

En pocs minuts unes cinquanta persones es van reunir al carrer Illes Canàries i va començar la baralla. Els veïns van agredir els mossos amb pals i altres objectes contundent­s. Fins i tot un va aconseguir robar la porra d’un agent per utilitzar-la per atacar i provocar ferides al cap d’un policia i a la cella d’un altre. Un dels agents va ser colpejat unes quantes vegades amb aquesta porra. “No van utilitzar armes blanques ni armes de foc”, van assegurar des de la policia catalana.

Quatre dels sis mossos ferits van patir fortes contusions. Als altres dos els van haver de donar punts de sutura al cap i a la cara per les bretxes que els van fer. Cap dels agents no va patir ferides de gravetat.

La situació va alertar molts veïns de la zona i les trucades als Mossos d’Esquadra eren constants. Per posar fi a la baralla va ser necessari que es desplacess­in agents de municipis propers com Cornellà de Llobregat o el Prat de Llobregat. En l’actuació també va hi col·laborar la policia local de l’Hospitalet de Llobregat.

Al final els Mossos van detenir dos dels agressors . A més a més, la policia catalana no descarta que hi hagi més detencions en els pròxims dies.

“Es tracta de persones fàcilment reconeixib­les”, indiquen fonts de la policia catalana consultade­s per La Vanguardia.

L’incident va acabar amb dos detinguts, tot i que la policia no descarta fer més detencions

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain