La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rita Barberá perd la seva mà dreta pel judici del cas Nóos

- SALVADOR ENGUIX València

L’alcaldessa de València, Rita Barberá, tenia motius ahir per mostrar-se afectada. Perquè Alfonso Grau, el seu vicealcald­e, el seu número dos, la seva mà dreta en la gestió municipal, el seu escut davant les crítiques i l’ho- me que ha estat el seu millor aliat a la corporació, presentava la seva dimissió pel seu processame­nt en el cas Nóos. En plena setmana fallera i just dos mesos abans d’unes eleccions locals en què el Partit Popular no té garantida, segons les enquestes, la plaça de València que va conquerir el 1991.

Fa dues setmanes l’Audiència de Palma va decidir que Grau havia de formar part del banc dels acusats, després que el jutge José Castro, instructor del cas Nóos, l’exclogués de la llista de processats. Però el recurs del PSPV-PSOE l’ha tornat al banc dels acusats. Serà jutjat pels presumptes delictes de prevaricac­ió administra­tiva, malversaci­ó de cabals públics, frau a l’administra­ció, tràfic d’influèncie­s i falsedat documental oficial en relació amb els contractes firmats per la Fundació València Turisme, que ell presideix, amb l’Institut Nóos, que dirigien Iñaki Urdangarin i Diego Torres entre els anys 2004 i 2006.

Alfonso Grau va justificar ahir en roda de premsa la seva dimissió per “no fer mal al PP” en aquest període electoral. “No vull que la meva situació sigui utilitzada contra el meu partit”. I va assegurar ser víctima d’una “cacera electoral” protagonit­zada pel PSPV-PSOE. Va afirmar finalment que després de diversos anys d’investigac­ió, proves i interrogat­oris, “ni el jutge José Castro, del cas Nóos, ni el fiscal Pedro Horrach no han trobat ni un sol delicte de què acusar-me, ni tan sols per qüestions administra­tives”. Per la seva part, Barberá va citar Churchill per referir-se a l’exercici de responsabi­litat que ahir va fer Grau dimitint.

 ?? MANUEL BRUQUE / EFE / ARXIU ?? Rita Barberá i Alfonso Grau
MANUEL BRUQUE / EFE / ARXIU Rita Barberá i Alfonso Grau

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain