La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bosch fitxa l’actor Juanjo Puigcorbé de número 2

ERC resol amb el seu fitxatge més mediàtic les especulaci­ons sobre el segon lloc i portarà el jutge Santiago Vidal al final de la seva llista

- BARCELONA Redacció

L’actor Juanjo Puigcorbé acompanyar­à com a número dos de la llista d’ERC l’alcaldable d’ERC per Barcelona, Alfred Bosch. El candidat republicà va confirmar ahir la incorporac­ió del famós actor a la seva llista, en la qual hi haurà també, en el simbòlic últim lloc, el jutge Santiago Vidal, recentment suspès per exercir la seva professió per haver redactat una proposta de Constituci­ó catalana.

Alfred Bosch va anunciar el fitxatge de Juanjo Puigcorbé en declaracio­ns a TV3, i va destacar la seva rellevànci­a cultural i el seu compromís amb el procés sobiranist­a. “És una persona compromesa des de fa molt de temps amb la nostra causa”, va dir l’alcaldable republicà, que també va destacar que Puigcorbé comparteix el seu objectiu que Barcelona es converteix­i en una capital de primer ordre.

Puigcorbé (Barcelona, 1955) té una llarga trajectòri­a com a actor de cinema, teatre i televisió que li ha merescut diversos premis. Resideix des de fa deu anys a Madrid i és membre de l’Assemblea Nacional de Catalunya. A la llista d’ERC per Barcelona hi figurarà com a independen­t.

El segon lloc de la llista republican­a a la capital catalana ha estat objecte de diferents especulaci­ons en les últimes setmanes, després que Oriol Amorós (que va competir amb Bosch en les primàries) descartés formar part de la candidatur­a. L’exregidor socialista Jordi Martí (avui al nou partit MES, que ha pactat amb ERC en diversos municipis) també ha aparegut com a possible company electoral de Bosch. Fins i tot es va apuntar que li havia ofert el lloc a Martí, però ERC ho va desmentir.

També s’ha parlat en les últimes setmanes que el jutge Santiago Vidal fos el número 2 republicà. Finalment, ERC va confirmar ahir que anirà a la llista, però a l’últim lloc, considerat habitualme­nt com “de prestigi”. Vidal, d’altra banda, i com es va saber ahir, s’incorporar­à al Govern de la Generalita­t, on treballarà amb el nou comissiona­t per a la Transició Nacional, Carles Vives Pi-Sunyer, en un nou consell de Justícia.

Amb la incorporac­ió de Juanjo Puigcorbé, els primers llocs de la llista d’ERC a Barcelona ja estan decidits. Al tercer lloc hi anirà Montserrat Benedi, que actualment és consellera del districte de Sant Andreu per Unitat per Barcelona, grup en què hi ha ERC. El quart lloc és per a la representa­nt del moviment veïnal Trini Capdevila, consellera al districte de l’Eixample. El cinquè lloc l’ocuparà Jordi Corona, vicesecret­ari de comunicaci­ó d’ERC i conseller al districte d’Horta-Guinardó.

 ?? ÀLEX GARCÍA ?? Juanjo Puigcorbé amb Lluís Llach en un acte independen­tista l’any passat
ÀLEX GARCÍA Juanjo Puigcorbé amb Lluís Llach en un acte independen­tista l’any passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain