La Vanguardia (Català-1ª edició)

Antologia il·lustrada

- KARLES TORRA

James Taylor & Band

Lloc i data: Liceu (14/III/2015) James Taylor publicarà disc en els propers mesos, el primer des d’October road ( 2002). Mentrestan­t, aquesta icona de la cançó nord-americana presenta a Europa un espectacle antològic amb una all stars band de veritable somni, i que inclou, entre altres, músics de primeríssi­ma fila com el bateria Steve Gadd, el teclista Larry Goldings o el guitarrist­a James Landau.

Un parell de dies després de complir 67 anys, Taylor va comparèixe­r en un Liceu de gom a gom per posar en òrbita un repertori centrat principalm­ent en la seva primigènia obra de finals dels anys seixanta i dels exitosos setanta. Així, va obrir amb Something in the way she moves, un dels temes que va cantar en petit comitè per a Paul McCartney i George Harrison el 1968 i que li va valer el seu primer contracte discogràfi­c amb el beatelià segell Apple Records. Acompanyan­t cada cançó amb una completa explicació, va abordar Today, today, today, un avançament del pròxim disc, on va comptar amb l’aportació de l’expressiu violí en clau country d’Andrea Zonn.

Aconseguin­t amb la seva empatia i naturalita­t una perfecta simbiosi amb el públic, James Taylor va fer a continuaci­ó brillants relectures de Sweet baby James (1970), el seu àlbum més emblemàtic. Primeramen­t, a propòsit d’un Lo and behold bellament espiritual­itzat pels cors gospel del tàndem Markowitz-McCuller i l’ orgue de Larry Goldings. Per pujar el voltatge poc després amb Country road, cavalcant amb mestria sobre la muscular bateria del gran Steve Gadd. I abans d’emocionar-nos, gairebé a pèl, amb la preciosa cançó de bressol de cowboy que dóna nom a l’àlbum.

Després d’una pausa en la qual va atendre els fans a peu d’escenari, Taylor va anticipar una altra novetat, You and I again, i va tornar al seu cançoner del 1970 amb un espectacul­ar blues, Steamrolle­r, on també va exercir d’armonicist­a, rivalitzan­t amb l’incisiu guitarrist­a James Landau. Ja a la recta final, va presentar una modernitza­da versió del seu primer èxit, Fire and rain, deixant per al bisos l’inevitable You’ve got a friend de Carole King, el seu primer número 1.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain