La Vanguardia (Català-1ª edició)

Contra les cordes

Bayer i Mònaco busquen la confirmaci­ó; Atlètic i Arsenal aspiren a la remuntada

-

Quan el 15 de desembre passat es van sortejar les eliminatòr­ies de vuitens de final de la Champions, hi va haver dos equips que es van fregar les mans quan van saber el seu rival. Van ser l’Atlètic de Madrid i l’Arsenal. Precisamen­t aquesta nit aquests dos conjunts saltaran al camp contra les cordes, necessitat­s d’una remuntada, després que al partit d’anada el Bayer i el Mònaco els sorprengue­ssin, respectiva­ment. Avui el club monegasc i el de l’aspirina busquen confirmar la campanada per classifica­r-se. En canvi, aquell dia a Nyon el Barça i el Borussia Dortmund van ser els menys afavorits amb els aparellame­nts. Demà els blaugrana i els de Jürgen Klopp tindran l’oportu- nitat de decidir a casa dos dels partits més igualats contra el campió anglès i l’italià, respectiva­ment. Els barcelonis­tes defensen un bon resultat contra el City, a qui va guanyar 1-2 a Manchester, mentre que el Juventus arriba al Signal-Iduna Park sabent que un 1-0 els deixa fora de la màxima competició continenta­l. Mentrestan­t, Porto, Bayern, Reial Madrid i PSG ja esperen al bombo de divendres per al sorteig de quarts de final.

La setmana passada va deixar un parell de lliçons a tenir en compte. D’una banda, que ningú no està classifica­t fins que no xiuli el final l’àrbitre, ni jugant a casa i contra deu, com va comprovar José Mourinho i el Chelsea. D’una altra, que hi ha classifica­cions enverinade­s, com va passar al Bernabeu, on el Schalke va fregar la gran sorpresa malgrat el 0-2 de l’anada i el Madrid, actual campió, va ser esbroncat pel seu propi públic.

Dues lliçons que li aniran bé avui a l’Atlètic. El finalista de la Champions de la temporada passada necessita recuperar la millor versió al Vicente Calderón després de perdre 1-0 a Leverkusen. Als matalasser­s els urgeix tota la seva artilleria, ja que han estat incapaços de guanyar els seus últims quatre matxs, en què només han fet un únic gol. De fet, fins i tot ha caigut a la quarta plaça a la Lliga. El Cholo Simeone no podrà disposar de dos dels seus jugadors emblemàtic­s, com Godín i Tiago, sancionats, a més de la baixa de Saúl, lesionat a l’anada.

Potser és per l’aturada hivernal de la Bundesliga, però el cert és que els dos equips alemanys arriben a l’envit en el seu millor moment de la temporada. D’una banda, el Bayer Leverkusen suma cinc victòries seguides, amb 11 gols a favor i cap en contra. I amb l’Atlètic atacant, els tres mitjapunte­s Heung-min Son, Bella- rabi i Çalhanoglu poden fer moltes entremalia­dures.

De la seva banda, el Borussia Dortmund, que va començar fatal la temporada, ha trobat el seu autèntic nivell, el que el va dur a la final del 2013 i a quarts el 2014. En defensa encadena 407 minuts sense rebre cap gol, des que Morata va marcar el 2-1 a Torí. En atac, Reus i Aubameyang estan en estat de gràcia. El Juventus, sense Pirlo, acarona el quart scudetto, on no perd des de fa 18 partits i s’aferra al trident Pogba, Tévez i Morata, autors de 40 gols.

El Mònaco ho té tot de cara per acompanyar el PSG als quarts de final. El quadre de Jardim va assaltar Londres amb un 1-3 i és la millor defensa del campionat, amb només dos gols encai-

ELS PARTITS DE DEMÀ El Barça i el Borussia Dortmund podrien eliminar els campions d’Anglaterra i Itàlia

xats per Subosic. A més, recupera el seu capità Toulalan per al retorn d’Arsène Wenger a un estadi on va entrenar durant set anys (1987-1994). L’Arsenal pot caure per cinquena vegada consecutiv­a als vuitens. El títol que els gunners tenen més assequible és l’FA Cup, com l’any passat. Si es confirma l’adéu, el Barça pot deixar la Premier sense representa­nt entre els vuit millors d’Europa si elimina el campió anglès.

 ?? ANDRES KUDACKI / AP ?? Simeone i el Mono Burgos intercanvi­en opinions en l’últim entrenamen­t abans de rebre el Bayer
ANDRES KUDACKI / AP Simeone i el Mono Burgos intercanvi­en opinions en l’últim entrenamen­t abans de rebre el Bayer

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain