La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una Volta farcida de cracs

La cursa comença dilluns que ve a Calella i tindrà el dia clau a La Molina

- XAVIER G. LUQUE Barcelona

La Volta arriba a l’edició número 95 i ho fa amb expectativ­es de recuperaci­ó. “Tornem a ser creïbles”, proclama el seu director, Rubèn Peris, que ha aconseguit atreure un bon nombre de figures per a un traçat de set etapes (des de dilluns vinent fins diumenge dia 29) amb una jornada reina que acabarà a La Molina el dijous 26.

“Tinc impression­s molt positives”, assenyala Peris. “Espero que continuem en aquesta línia de consolidac­ió, la Volta tira endavant després d’uns anys molt complicats”, diu l’organitzad­or de la cursa.

La Volta 2015 començarà a Calella amb un recorregut que inclou el coll Formic i un alt de tercera (Collsacreu) a pocs quilòmetre­s de la meta. Dimarts repeteix estil amb la pujada a Montagut poc abans d’arribar a Olot. L’animador de l’etapa de dimecres serà l’alt dels Àngels, abans del descens cap a Girona. L’etapa reina de dijous té tres primeres i un especial: Bracons, Coubet, la Creueta i La Molina. Després, divendres, l’obstacle abans de la meta a Valls serà l’alt de Lilla. Dissabte el recorregut es tanca a Port Aventura, aquesta vegada amb un tram pla final d’una vintena de quilòmetre­s, i finalment la Volta s’acabarà a Barcelona diumenge, amb les tradiciona­ls voltes al circuit de Montjuïc.

RUBÈN PERIS “No gosaria dir que el més difícil ja ha quedat enrere, però les perspectiv­es milloren”

Una vegada més a la cursa li falta una etapa contrarell­otge, però Peris insisteix en les dificultat­s habituals. “Es tracta fonamental­ment d’un problema de logística, encara que no des- cartem trobar-hi una solució en el futur, potser amb una cronoescal­ada. Però una etapa contrarell­otge implica tancar carreteres durant hores i sempre acabes topant amb algun impediment, una fàbrica o una escola que no podem deixar aïllades”, explica.

L’apartat més brillant de la Volta 2015 torna a ser el de la participac­ió. Amb retransmis­sió en directe a càrrec de les tres vies ja habituals (Esport3, Teledeport­e i Eurosport), la cursa tindrà líders de primeríssi­ma fila i especialme­nt els noms de Purito Rodríguez (guanyador del 2014), Alberto Contador, Chris Froome i Alejandro Valverde.

“No gosaria dir que el més difícil ja ha quedat enrere”, explica Rubèn Peris, “però sí que les perspectiv­es de futur milloren”. Es manté el suport institucio­nal a aquest monument de l’esport català i es recupera, tot i que encara amb timidesa, el suport del sector privat.

 ?? VOLTA A CATALUNYA ?? El cartell oficial de la Volta 2015 és obra de l’estudi Villuendas Gómez
VOLTA A CATALUNYA El cartell oficial de la Volta 2015 és obra de l’estudi Villuendas Gómez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain