La Vanguardia (Català-1ª edició)

Neos creix del crani cap a la columna

La firma de dispositiu­s mèdics, que factura 1,7 milions, entra a la Xina

- MAR GALTÉS Barcelona

Neos Surgery, empresa especialit­zada a crear i fabricar dispositiu­s mèdics per a neurocirur­gia, ha aconseguit l’autoritzac­ió de l’organisme regulatori de la Xina per vendre el seu dispositiu Cranial Loop al país. Es tracta d’un sistema de fixadors cranials (per després d’una craneotomi­a) que la companyia va començar a comerciali­tzar el 2010. El 2014, Neos Surgery va ingressar 1,7 milions: 1,1 de vendes del producte –el 95%, internacio­nals–, i la resta, serveis i ajuts competitiu­s, bàsicament europeus, explica Lluís Chico, director general.

Després de l’acord de dis- tribució amb KLS Martin per als EUA que ara s’estendrà al Canadà, i l’entrada a la Xina, Neos espera aquest any un creixement del 50% i aconseguir l’homologaci­ó al Japó. I en paral·lel, prepara els seus dos nous productes: un innovador clip per tractar aneurismes que haurà de sortir al mercat el 2016, i un dispositiu per a la cirurgia de columna, que es podrà comerciali­tzar el 2017-18: és un segellador per a les operacions d’hèrnia discal, amb el qual ja han començat els assajos clínics, diu Chico, que assegura que el mercat de productes per a columna té un gran potencial mundial.

Neos preveu aquest any unes vendes d’1,7 milions (un terç poden venir de la Xina) i uns ingressos totals de més de 2 milions. Amb una plantilla que arribarà a les 15 persones, té la seu operativa al Parc Tecnològic del Vallès i la seu social al País Basc. Els seus accioniste­s són la Fundación Tecnalia R&I, Talde/Kutxa Sendogi i la Fundació Ascamm, a més d’inversors individual­s.

 ?? ARXIU ?? Lluís Chico, amb el dispositiu per a operacions d’hèrnia
ARXIU Lluís Chico, amb el dispositiu per a operacions d’hèrnia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain