La Vanguardia (Català-1ª edició)

Clínica Sagrada Familia negocia vendre’s a un grup internacio­nal

Els metges accioniste­s busquen un inversor que financi l’ampliació del centre

- ROSA SALVADOR Barcelona

La clínica Sagrada Familia de Barcelona negocia vendre’s a un grup inversor internacio­nal que assumeixi una ampliació i modernitza­ció del centre. La clínica és propietat de 165 metges que treballen a l’entitat i que, a diferència de les operacions que van realitzar el 1990 i el 2002, no tenen capacitat financera per assumir les noves inversions que requereix el centre per ser competitiu davant les mútues d’asseguranc­es, enfront de les grans clíniques privades de Barcelona. Segons va reconèixer el president de la clínica, el doctor Josep Llabería, el consell ha aprovat iniciar el procés de venda “per assegurar el futur del centre i la feina dels seus 250 treballado­rs la pròxima dècada”. El procés de venda ja té el suport explícit de dos terços de l’accionaria­t.

Clínica Sagrada Familia SL és la capçalera d’un grup sanitari que inclou el centre de radiodiagn­òstic (100%); el centre de reproducci­ó assistida (CRA), participat al 51%; la unitat d’exploracio­ns hemodinàmi­ques Ucrisa (51%), i Consultori­os CSF (51%), la firma propietàri­a de l’edifici dels consultori­s i del seu aparcament, en la qual els socis minoritari­s són un grup de metges de la firma. Segons Llabería, el projecte de venda aprovat pel consell preveu que els metges que vulguin puguin continuar com a accioniste­s de la clínica, alhora que continuara­n com a accioniste­s de Consultori­os. El comprador, per la seva banda, assumirà el pla d’expansió que ha elaborat l’actual equip directiu de l’entitat, que preveu construir un nou centre quirúrgic i d’hospitalit­zació, amb una inversió global d’uns 30 milions d’euros. Les negociacio­ns de

El centre sanitari, propietat de 165 metges, factura 30 milions d’euros i té 250 treballado­rs

venda inclouran també establir contractes de serveis de llarg termini entre la clínica i els metges que hi treballen.

La clínica Sagrada Familia va obtenir l’any passat uns ingressos consolidat­s de 30 milions d’euros, una xifra que s’ha mantingut estable en els últims anys malgrat la guerra de preus que viu la sanitat privada de Barcelona. El grup, que té beneficis, no reparteix dividends als seus accioniste­s i ha finançat fins ara les seves inversions amb fons propis, per la qual cosa no té crèdit bancari.

La clínica ja va rebre una oferta de compra l’any 2000, per part del grup hospitalar­i USP, però sols va aconseguir el suport del 30% dels metges i per això, després d’una forta polèmica, no va prosperar.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? En ple centre. La clínica és un
dels centres sanitaris privats de referència de la zona alta de
Barcelona
LLIBERT TEIXIDÓ En ple centre. La clínica és un dels centres sanitaris privats de referència de la zona alta de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain