La Vanguardia (Català-1ª edició)

Suport del Rei als Jocs de Tarragona

Felip VI destaca l’oportunita­t que representa aquesta cita esportiva per a Catalunya i el conjunt d’Espanya

- SARA SANS Tarragona

Els Jocs del Mediterran­i de Tarragona van rebre ahir una injecció de confiança gràcies a Felip VI. Quan falten dos anys i dos mesos per a l’inici d’aquest esdevenime­nt esportiu, el Rei va assistir ahir a la constituci­ó del comitè d’honor –que ell mateix presideix– i va equiparar la cita als Jocs Olímpics de Barcelona, que va recordar “amb afecte” i com un fet “fonamental” en la seva vida: “Es tracta de posar aquest projecte il·lusionant al servei de tothom, pensant en el dia després i en un llegat sostenible tant en termes financers com mediambien­tals”, va dir.

En un acte solemne que ahir al matí va omplir la platea del Teatre Tarragona amb 250 polítics i representa­nts de l’àmbit empresaria­l, esportiu i social de la ciutat, el Rei va afirmar que “si bé és cert que l’organitzac­ió dels Jocs del Mediterran­i ha arribat en un moment difícil en termes econòmics –esperem que aleshores estiguem molt millor–, també ho és que la ciutat ha sabut adaptar-se i unir els esforços de les diferents administra­cions i organismes implicats per garantir l’èxit organitzat­iu”. El Monarca va continuar el seu discurs en català subratllan­t que “aquesta és, sens dubte, una oportunita­t molt bona, no només per a la ciutat, sinó per a tot Catalunya i el conjunt d’Espa- nya, de continuar avançant cap al futur i augmentant el prestigi i la influència del nostre país a la regió mediterràn­ia”.

El Rei va elogiar la col·laboració entre administra­cions i va afirmar que “els Jocs del Mediterran­i del 2017 estaran, precisamen­t, al servei d’aquesta gran causa que és contribuir al diàleg i l’estabilita­t d’una regió en la qual viuen 450 milions de persones”. A més, va afegir que la constituci­ó del comitè d’honor, en el qual participen el president del Govern, Mariano Rajoy, i el de la Generalita­t, Artur Mas (tot i que cap dels dos va ser ahir a Tarragona), “permet posar en relleu el compromís, la unitat i el sentit de la responsabi­litat que ens caracterit­za als espanyols cada vegada que, com a país, afrontem el repte d’organitzar un esdevenime­nt de gran rellevànci­a internacio­nal”.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballestero­s, que va obrir l’acte després del recital poètic que va precedir l’arribada de Felip VI, va fer referència a la capitalita­t romana de Tarragona i va afirmar que “afrontem un repte amb projecció internacio­nal i la renúncia mai no ha estat una opció per a nosaltres” (amb referència a les veus que qüestionen la viabilitat i l’oportunita­t dels Jocs) i va insistir que “la coherència i la sostenibil­itat queda-

OLÍMPICS El Monarca equipara la cita amb Barcelona’92 i demana pensar “en el dia després” PROJECCIÓ INTERNACIO­NAL L’alcalde reitera que “la renúncia mai no ha estat una opció; tenim un repte”

ran com a llegat”. A més, va agrair la col·laboració de les diferents administra­cions i també de les empreses patrocinad­ores que ja s’hi han involucrat.

El president del Comitè Internacio­nal dels Jocs del Mediterran­i, Amar Addadi; el del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco; el conseller de Presidènci­a de la Generalita­t, Francesc Homs, i el ministre de Sanitat, Alfonso Alonso (en representa­ció del Govern espanyol), van intervenir també en l’acte.

 ?? VICENÇ LLURBA ?? El Rei, ahir a la plaça de toros de Tarragona
VICENÇ LLURBA El Rei, ahir a la plaça de toros de Tarragona
 ?? VICENÇ LLURBA ?? La primera visita com a Monarca. Després de la constituci­ó del comitè d’honor, Felip VI va visitar la TAP, l’antiga plaça de toros de Tarragona reconverti­da en espai polivalent i que serà seu de diverses proves esportives, i després va dinar al port.
VICENÇ LLURBA La primera visita com a Monarca. Després de la constituci­ó del comitè d’honor, Felip VI va visitar la TAP, l’antiga plaça de toros de Tarragona reconverti­da en espai polivalent i que serà seu de diverses proves esportives, i després va dinar al port.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain