La Vanguardia (Català-1ª edició)

Gisele Bündchen abandona les passarel·les de moda

La top-model brasilera abandona les passarel·les

- JOSEP SANDOVAL Barcelona

Gisele Bündchen (34) ha anunciat que abandona les passarel·les. Ho farà el proper mes d’abril durant la celebració a São Paulo de la Fashion Week del Brasil que se celebra en aquella capital. Bündchen tanca així una etapa de vint anys regalant el seu impression­ant estil en les desfilades de tot el planeta. Ha estat reconeguda com una de les millors models de tots els temps i en donen fe les llistes de la revista Forbes, baròmetre de dades concretes de les celebritat­s. Gisele sempre ha estat una de les models més ben pagades del món, i allà està ella ocupant la primera plaça des de fa vuit anys.

Només en l’exercici anterior li van comptabili­tzar uns guanys de 47 milions de dòlars, acumulat un total, des del 2001, de 386 milions de dòlars. Per descomptat no és un adéu al seu univers profession­al, sinó que mantindrà els contractes com a imatge de marca, continuarà al capdavant de les seves organitzac­ions benèfiques, assistirà a puntuals presentaci­ons comercials i potser incrementi la seva presència al món del cinema. Però sobretot, i això ha volgut deixar-ho molt clar, la brasilera vol tenir més temps per gaudir del seu espòs, Tom Brady (37), i dels dos fills de la parella, Benjamin, de sis anys i Vivian Lake, de tres, als quals s’uneix ocasionalm­ent John Edward, el fill que va tenir el 2007 Tom, quarterbac­k dels New England Patriots, amb l’actriu Bridget Moynahan, amb qui va mantenir una aventura del 2004 al 2006 i de la qual quan la relació ja estava liquidada en va néixer el nen. Gisele és una dona familiar i sempre ha tractat que la seva vida girés al voltant d’una llar com la que ella va gaudir de petita, envoltada per les seves cinc germanes, totes estiloses com ella, en especial Patrícia, que és la seva bessona, però cal tenir en compte el glamur de Raquel, Graziela, Gabriela i Rafaela.

Gisele sol fer pinya familiar i no és difícil veure-la en els partits que juga el seu marit acompanyad­a dels seus fills. Per cert, la fortuna de l’espòs tampoc no està malament: és el tercer, sempre segons la bíblia Forbes, dels esportiste­s que més guanyen, acumu-

lant fins a 120 milions de dòlars dels quals 30 correspone­n al salari d’aquest any. Una llar, la dels Brady Bündchen, on no hi faltaran possibles. I si la cèlebre top dels noranta Linda Evangelist­a va arribar a assegurar que no s’aixecava del llit llevat que la temptessin per una feina de 10.000 dòlars, Gisele bé podria dir que no surt de casa si el contracte no supera els 125.000 dòlars.

I tot va començar per casuali- tat, un recurs que de tant escoltar-lo o llegir-lo sembla fals. Sona a història coneguda que als 13 anys estigués Gisele en una hamburgues­eria i se li acostés un agent de models que li proposés de dedicar-se a les passarel·les i a la moda. I allà va començar tot. Desfilades, presentaci­ons, televisió i cinema, una marca pròpia de roba interior, una de sabatilles de platja. I centenars de desfilades, entre elles les icòniques de Victoria’s Secret, firma de la qual va ser àngel fix des del 1999 fins al 2007, lluint el model Fantasy Bra, asmb un preu que sobrepas-

Bündchen tancarà a São Paulo vint anys de carrera , una de les etapes de la seva vida

sa el milió de dòlars, durant dues ocasions, el 2000 i el 2005.

Ara, amb una carrera d’èxit a tot nivell a la seva esquena, Gisele diu adéu. I ho fa al seu país, als mateixos escenaris on va començar a brillar la seva fama. En la Fashion Week i segurament desfilant per a la firma brasilera Colcci, una de les seves favorites des que fa vint anys va començar en l’aventura de la moda. Gisele ja es va acomiadar, d’una manera oficiosa, a la passarel·la de París durant la Fashion Week del setembre passat. I ho va fer formant part de la desfilada inventada per Karl Lagerfeld per a Chanel en el Gran Palais, que tenia un lema, Feminist protest, pancartes incloses amb què Gisele, vestida de Chanel per descomptat, reivindica­va una llibertat, part de la qual acaba d’aconseguir.

 ??  ?? Gisele Bündchen en la desfilada de Colcci el novembre passat a la São Paulo Fashion Week
Gisele Bündchen en la desfilada de Colcci el novembre passat a la São Paulo Fashion Week
 ?? GETTY IMAGES ?? ESTRELLA. La model, en una de les desfilades de París per a Givenchy
GETTY IMAGES ESTRELLA. La model, en una de les desfilades de París per a Givenchy
 ?? GETTY IMAGES ?? Tom, Gisele i Benjamin
GETTY IMAGES Tom, Gisele i Benjamin
 ??  ??
 ??  ??
 ?? GETTY IMAGES ??
GETTY IMAGES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain