La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona ciutat

-

Frank Gehry, Fondation Louis Vuitton. Conferènci­a a càrrec de Véronique Michel, conferenci­ant diplomada de l’École du Louvre. 15 euros.

Llibreria Jaimes. València, 318 (11 h). Cicle Mozart a l’abast. Audicions co

mentades: Les Noces de Fígaro, a càrrec de Ferran Berrio, músic. Centre cívic Riera Blanca. Riera Blanca, 1 (18 hores).

La venjança dels almogàvers. Presentaci­ó d’aquest llibre de Ramon Gasch i Andreu González. Una novel·la èpica sobre un episodi desconegut de la història de Catalunya: la venjança dels almogàvers catalans enfront del poderós imperi bizantí. Edifici annex El Born Centre Cultural. Comercial, 5 (18.30 hores).

Concerts de l’Esmuc. Concert del Conjunt Instrument­al Segle XX, dirigit per Lorenzo Ferrandis. Sala Tete Montoliu de L’Auditori. Lepant, 150 (19 hores). Gratuït. Écritures et littératur­es de l’antiquité: Les Écritures de l’Egypte. Conferènci­a

a càrrec de Lili Ait-Kaci.

Llibreria Jaimes. València, 318 (19 h). Teologia de l’alliberame­nt: de la con

demna a la rehabilita­ció. Diàleg amb Martin Maier, jesuïta expert en la figura de Monsenyor Romero, doctor en Teologia i professor convidat a la UCA d’El Salvador i del Centre Sèvres de París, i José I. González Faus, jesuïta, teòleg i membre de Cristianis­me i Justícia. La taula rodona s’inclou dins de la setmana d’actes Màrtir del Poble. A 35 anys de l’assassinat d’Óscar Romero. Cristianis­me i Justícia. Roger de Llúria, 13 (19 hores).

El gran inquisidor. Presentaci­ó d’aquest llibre de Miquel Fañanàs, guanyador del premi Nèstor Lujan de novel·la històrica de l’any 2012. Casa del Llibre. Passeig de Gràcia, 62 (19 hores).

The good son. Projecció d’aquest documental que explica la història d’Or,

un noi de 22 anys que, mentint els seus pares, molt conservado­rs, decideix seguir endavant a qualsevol preu en el seu somni de viure com a dona. Gratuït. Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles. Comte d’Urgell, 145-147 (19 hores). La guerra del pan: hambre y violencia en la Barcelona revolucion­aria (de diciembre de 1936 a mayo de 1937). Presentaci­ó d’aquest llibre d’Agustí Guillamón, historiado­r, a càrrec de l’autor. Biblioteca pública Arús. Passeig de Sant Joan, 26 (19 hores).

Ole tu! Presentaci­ó d’aquest llibre de Lluís Jutglar Peyu, a càrrec de Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibil­itat de la Generalita­t de Catalunya. El llibre parla de les rareses dels nostres pobles i ciutats: des de papereres on no s’hi poden llançar papers fins a rellotges de sol on no hi toca el sol. Sala Àmbit Cultural El Corte Inglés de Portal de l’Àngel (19 hores).

El món en femení. Visita comentada a aquesta exposició de l’ONG Mans Unides. Centre cívic La Sedeta (bar). Sicília, 321 (19.30 hores).

La Furia Umana. Presentaci­ó del número 7 d’aquesta revista de cinema i pensament. La Casa de la Paraula. Rosselló, 154 (19.30 hores).

Dimarts Alternatiu­s. Espectacle homenatge a Joan Vinyoli, Cremades d’úl

tim grau, amb Aina Huguet i Daniel

Pitarch. Centre cívic Ateneu Fort Pienc. Pl. del Fort Pienc, 4-5 (20 hores).

Petites joies (quasi) oblidades. Projecció de la pel·lícula La piel quemada, de Josep Maria Forn amb la presència del director. 3 euros.

Cinemes Texas. Bailèn, 205 (20 h).

Dimarts màgic. Woddy Aragón ofereix una sessió única protagonit­zada per il·lusioniste­s de renom internacio­nal. 12 euros. Teatre La Seca Espai Brossa. Flassaders, 40 (20.30 hores).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain