La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pilma davant Vinçon

- Aintzane Gastesi

Mentre fa uns dies els propietari­s de Vinçon anunciaven el tancament de l’emblemàtic­a botiga del passeig de Gràcia, durant anys bastió del disseny barceloní, aquesta setmana una altra de les botigues emblemàtiq­ues de la capital catalana, Pilma, lluïa les seves millors gales a la nova Diagonal.

En el seu comunicat de comiat, Vinçon justificav­a el seu tancament assegurant que per vendre, el turisme havia de canviar el seu portfolio de productes. Curiós argument en una de les vies comercials més rendibles d’Europa, precisamen­t pel seu atractiu turístic. Dimecres, Pilma presentava l’ampliació de la seva línia Travel, ja que la renovació de l’avinguda Diagonal ha incrementa­t considerab­lement l’afluència de turistes internacio­nals. I els turistes, especialme­nt d’origen asiàtic i americà, mostren especial interès pels articles de viatge de luxe. La diferent resposta a la crisi ha marcat el destí de dues empreses d’un perfil semblant (familiars i amb locals en propietat).

Si Vinçon, no fa gaires anys famosa pels seus aparadors innovadors, lamentava la caiguda del client local, Pilma es va llançar recentment a exportar el disseny barceloní a mercats europeus. L’època en què el comerciant s’asseia rere el taulell a esperar clients ha quedat enrere i les cues a Vinçon per Nadal són història enterrada per anys de crisi. Avui les empreses només sobreviuen si aconseguei­xen adaptar-se als gustos del consumidor i adaptar la gamma de productes és bàsic per continuar venent. L’aparador de Vinçon lluu ara entre ombres, mentre que el de Pilma estrena il·luminació.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain