La Vanguardia (Català-1ª edició)

La princesa de Disney

FORMA PART DE LA GENERACIÓ DE MILEY CYRUS O DEMI LOVATO, MOLTS LA CONEIXEN COM L’EXNÒVIA DE JUSTIN BIEBER, PERÒ SELENA GÓMEZ JA ACUMULA UNA CARRERA PLENA D’ÈXITS

- LORENA MONTÓN Barcelona

La de Selena Gómez és la típica història d’una nena humil que somia ser estrella del pop. Nascuda a Texas fa vint-i-dos anys, Selena va arribar al món en el que avui dia anomenaríe­m una família desestruct­urada: una mare adolescent, amb somnis de convertir-se en actriu, donava a llum la seva petita amb tan sols 16 anys. De pare mexicà i mare americana, Selena va rebre el seu nom en honor de Selena Quintanill­a, la cantant de qui eren seguidors els seus progenitor­s. Com podien imaginar que, gràcies a ella, aquest nom tornaria a situar-se al cim de l’èxit i seduir milions de joves a tot el món?

La infantesa de Selena va ser dura. Els seus pares es van separar quan ella tenia cinc anyets, i els problemes econòmics van planar sobre el seu entorn. Ni per a benzina tenien a casa, i per acabar-ho d’adobar, la petita patia assetjamen­t escolar. Potser per això Selena està tan abocada a conscienci­ar els adolescent­s que denunciïn qualsevol tipus de

bullying, com ella mateixa fa de forma pública quan els haters l’ataquen a través de les xarxes socials. L’última tendència ha estat la de ficar-se amb la seva figura en biquini amb comentaris en què la titllaven de “grassa” i “foca”.

Encara que per molts Selena Gómez no és més que l’exnòvia de Justin Bieber, la noia fa més de quinze anys que treballa. Amb set va tenir el seu primer paper com a actriu, i després d’anys de papers secundaris i d’aparicions puntuals, la fama li va arribar amb la sèrie que la va convertir en protagonis­ta: Els mags de

Waverly Place. La jove de trets exòtics va tenir la gràcia de ser elegida per la factoria Disney, igual com altres de les seves coetànies com Miley Cyrus o Demi Lovato, i des d’aquell moment el seu destí va quedar orientat cap a l’únic camí possible per a ella: l’èxit.

Selena sempre va ser precoç, tant per culpabilit­zar la seva mare de la ruptura del seu matrimoni (cosa de què l’artista encara es penedeix), com per triomfar en un món de llops i desenvolup­ar una trajectòri­a profession­al que copa pàgines de la Viquipèdia. A la seva curta edat, Selena ha tingut temps de protagonit­zar nou films i aparèixer en una desena més, formar un grup de música i deixar-ho per iniciar la seva carrera en solitari, tenir el paper principal en dues de les sèries infantils més seguides de Disney Channel, despatxar els seus pares com a representa­nts artístics, enregistra­r una vintena de hits musicals i dur a terme quatre gires que l’han portat per tot el món. A més, dissenya roba, carcasses i fundes de mòbil, és imatge de diverses marques i creadora del seu propi perfum.

Què té Selena Gómez que conquereix tothom? És dolça, romàntica i afectuosa. El vestit de noia dolenta mai no li ha quedat bé, i per això ella s’ha estimat més mantenir-se en la línia del que és correcte, seguir el camí del qual molts dels seus companys a Disney Channel es van desviar alguna vegada. Familiar, amiga dels seus amics, i amb una herència mexicana molt arrelada en la seva forma de ser, la can- tant es diverteix en companyia de la seva gent, el seu matalàs protector dins del món on ha triat moure’s. És creient i per aquesta raó esmenta Déu en molts dels posts que adreça als seus fans, intentant que no perdin l’esperança ni la fe a aconseguir tot allò que es proposin a la vida.

Les causes humanitàri­es són l’altra ocupació que Selena combina amb les catifes vermelles plenes de luxe i vestits de disseny. Des d’ajudar els animals abandonats fins a fer atenció a les dones maltractad­es del Congo, l’ídol infantil ha volgut aprofitar la seva fama per alliçonar els seus petits seguidors sobre el que és correcte i el que no. La solidarita­t que tant professa la va convertir en ambaixador­a de bona voluntat de l’Unicef amb tan sols 17 anys, sent així la persona més jove que ha ocupat aquest càrrec. Precoç, com és habitual en ella.

En el seu pas d’estrella infantil a joveneta més que seductora, Selena es va convertir en la protagonis­ta d’un dels idil·lis més seguits per la premsa internacio­nal. En ser la nòvia de Justin Bieber va acaparar una atenció que va restar mèrit als seus èxits profession­als, però que va ajudar que la seva imatge es revaloritz­és i arribés a tot arreu del planeta. De Jelena, producte de la fusió dels dos noms que els fans utilitzen per referir-se a la seva relació, s’ha dit i es continua dient molt: que si banyes, gelosia, enganys... Després d’un temps cadascú per la seva banda, se’ls ha tornat a veure junts, iniciant-se així tota mena de rumors. La veritat, de moment, només la saben ells, i el seu amor, que va haver de bregar amb la incipient rebel·lia d’un Justin Bieber en l’edat del poca-solta, podria donar-se una nova oportunita­t ara que tots dos ja són una mica més madurs. Maduresa als 22 anys és un concepte que sembla una mica estrany. Però és que Selena Gómez sempre ha estat precoç, precoç fins i tot per fer-se més gran.

De petita va patir assetjamen­t escolar, els seus pares es van separar i a casa les van passar magres La implicació social la va convertir en l’ambaixador­a de bona voluntat més jove de l’Unicef

 ?? AXELLE/BAUER-GRIFFIN /FILMMAGIC / ARXIU ?? Selena Gómez en un acte a Nova York el mes passat
selena gómez
AXELLE/BAUER-GRIFFIN /FILMMAGIC / ARXIU Selena Gómez en un acte a Nova York el mes passat selena gómez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain