La Vanguardia (Català-1ª edició)

Investigue­n un possible crim masclista a Manresa

- ENRIQUE FIGUEREDO Barcelona

Els bombers han descobert aquesta tarda en un dúplex de Manresa dos cadàvers amb evidents signes de violència. Els cossos es correspone­n amb els d’una dona d’origen argentí de 36 anys i un home espanyol de 37. La localitzac­ió dels cossos s’ha produït després que un familiar de l’home mort alertés els serveis d’emergència perquè feia molt de temps que no en sabia res. De moment no queda clar si, actualment, continuave­n sent parella o no.

Encara que els especialis­tes en homicidis i de la policia científica dels Mossos d’Esquadra estan avaluant l’escena del crim, de moment la policia manté totes les hipòtesis obertes, inclosa la d’un cas de violència masclista, i està inspeccion­ant els accessos al domicili per determinar si es van forçar, a fi de descartar la hipòtesi del robatori.

Sembla que la dona té un tall profund al coll, i l’home, talls als braços, en el que podria ser un intent de suïcidi, i també incisions al coll.

Els bombers van entrar a l’habitatge, situat al carrer Santa María, molt a prop dels jutjats de la ciutat, cap a les 17.30 hores. Anaven acompanyat­s d’un equip del Sistema d’Emergèncie­s Mèdiques de Catalunya i van rebre l’ajuda de la policia local de Manresa. Després van ser els especialis­tes dels Mossos d’Esquadra els que es van fer càrrec de la investigac­ió, i posteriorm­ent el jutge es va personar al lloc dels fets per procedir al preceptiu aixecament dels cadàvers.

D’altra banda, ahir el jutjat d’instrucció número 2 de Pontevedra va decretar presó comunicada i sense fiança per a l’home detingut per la mort de la dona apunyalada dissabte a la parròquia de Pontesampa­io (Pontevedra). Ingressarà a la presó d’A Lama.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain