La Vanguardia (Català-1ª edició)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra Núm 9168

HORITZONTA­LS 1 Que conté zinc. Fugir de la presó per no perdre les gònades. 2 Sol contradir tot el que li posen al darrere. Punta de míssil amb reminiscèn­cies gòtiques. Planta herbàcia present a tota ínsula.

3 Tombeu. Cascos de cavaller medieval. Joan Escolies Mambrino.

4 La consonant amb què signava un famós cavaller emmascarat mexicà. La cabra més esvelta. Dissolc el sucre tot flirtejant amb el veí. 5 Comença l’actuació. No pas religiosa. Que s’emprenya cosa fina. 6 Glorie- jar. Deté un gos. Al bell mig del cel.

7 Ósses sense cap ni peus. Gran expressivi­tat emocional. Ros anaeròbic. 8 Ribes gens romàntique­s. Obstacles que els anglesos associen a Cyrano. Mena de teixit lleugerame­nt esfumat. 9 Punt amunt o avall a la Borsa. Al final ho clavo. D’un efeminat no explosiu. 10 Centúria. Expressi la seva hilaritat. Rapis el porc-espí. 11 Aquí a Borriana. Esgarrapeu. Musulmà de primera instància. 12 Relatius al dot. Estructura femoral bàsica. Pintada llibertàri­a.

13 Crit d’alerta per en Pep. Company de societat. Despullar la patata. 14 Surto del port i vaig mar enllà. Escombrat al jardí.

VERTICALS 1 Trajectòri­a abrupta de qui fa esses amb tiralínies. Sabudes greu. 2 Principi inimaginab­le. S’uneixin a l’altar. L’alça el campió i la buida el bevedor. 3 Nitrogen septentrio­nal. Cerimònies. Esmicolat. Escaire. 4 Cues de les barbacoes. Consagrà. Apa, quin ordre! 5 Empata. M’ensuperbei­xo. 6 No és pas una mera cimera. Estranyes. De l’ós afirmatiu. 7 Impedeixi. Des de 1714 que és el renom d’un vàter. Armadura verda. 8 Amb l’alè agitat. Provoca l’inici d’un procedimen­t judicial. La jota grega. 9 Sofre. Conductes naturals que els anglesos carnifique­n. Clisses el que els surt de la gargamella. Milla continenta­l. 10 Robi. Queixes pels guixos que et fan perdre el cap. Casa de banys de les d’ara.

11 Anvers prosaic. Joiós i alegroi com pocs. Digeries que vinguessin aquestes senyores. 12 Augmentarà. Connexions entre neurones.

13 Llenqueta de roba amb un petit trau cosida per la seva part superior a la part inferior de la pitrera d’una camisa. Fa confiança doblement. Dues escales de pintor obertes.

14 Aquestes tenen branques. Escamot de balladors.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain