La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les altres dades dels Ventura

La família propietàri­a d’Adam Food, antiga Nutrexpa, potencia la seva empresa informàtic­a, Adam Datacenter, amb una inversió de 10 milions

- MAR GALTÉS Barcelona

La família Ventura, que va ser copropietà­ria de l’antiga Nutrexpa i ara ho és d’Adam Foods (Artiach, Cuétara, La Piara, Phoskitos, Aneto i Granja San Francisco), ha decidit accelerar una altra divisió de negoci que va arrencar fa vint-i-cinc anys però que era, marca de la casa, molt desconegud­a. Es tracta d’Adam Datacenter, propietàri­a de tres centres de dades a Barcelona, Madrid i al Parc Tecnològic del Vallès, a Cerdanyola, amb més de 6.000 m2 disponible­s per a allotjamen­t, i una plantilla de 50 persones.

Entre l’any passat i aquest, Adam ha realitzat una inversió que xifra en 10 milions d’euros a les seves instal·lacions, i que li servirà per complir el seu pla estratègic: Adam s’ha proposat de duplicar l’any 2020 la seva xifra de negoci actual, que és de 6,5 milions d’euros (un 5% més que l’any passat).

Per emprendre aquesta expansió, Adam Datacenter ha incorporat, com a director comercial i de màrqueting, Borja Garriga-Nogués. Aquest executiu, procedent de la multinacio­nal de centres de dades Claranet, és nét del que va ser fundador i president de la Banca Garriga Nogués,

La firma té la seu al Parc Tecnològic del Vallès i factura 6,5 milions, que vol doblar el 2020

el marquès de Cabanes.

Adam Datacenter va néixer el 1989 com a Ogic Informátic­a, una empresa que fabricava i venia ordinadors clònics. El 1995 va ser un dels cinc primers proveïdors d’internet del país, i el 2002 va obrir el seu primer centre de dades a Barcelona. Des dels seus inicis, al capdavant d’Adam hi ha Xavier i Joan Ventura Cardona, dos dels quatre fills de Javier Ventura Ferrero, que són també membres del consell d’administra­ció d’Adam Foods.

Però la companyia amb prou feines facilita informació pública. GarrigaNog­ués només va confirmar ahir que es tracta de pràcticame­nt “l’única empresa de centre de dades de propietat 100% privada que hi ha a Catalunya”. En el seu perfil corporatiu destaca que forma part “d’un grup industrial amb solidesa financera” i que mou un negoci de 350 milions d’euros. Entre els seus clients figuren HP, Telefónica, Jazztel, Ono, NTT, Areas, BBVA, Damm, Laboratori­s Ordesa (d’una altra branca de la família Ventura) i tot el grup Adam Foods.

Adam Foods és l’empresa resultant de la segregació, fa un any, del grup Nutrexpa. Adam Foods, que està gestionada per Fabrice Ducceschi, espera unes vendes aquest any del voltant de 340 milions d’euros, amb una plantilla de 1.200 persones. L’altra branca de la família Ferrero es va quedar el negoci al voltant del cacau (Cola Cao, Nocilla), rebatejat com a Idilia Foods.

 ?? ADAM/ ARXIU ?? Borja Garriga-Nogués s’ha incorporat com a director comercial i de màrqueting
ADAM/ ARXIU Borja Garriga-Nogués s’ha incorporat com a director comercial i de màrqueting

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain