La Vanguardia (Català-1ª edició)

Derbi al Guadalquiv­ir

El València goleja el Granada i l’Athletic remunta dos gols al Vila-real

- CARLOS NOVO Madrid

El Sevilla no dóna treva, fa més gran la crisi del Betis i deixa molt tocat el seu entrenador, Pepe Mel, imposant-se al Benito Villamarín (0-2) en un partit que no va tenir la intensitat i la duresa d’altres ocasions.

El Sevilla va agreujar la crisi del Betis i deixa molt tocat Pepe Mel imposant-se al Villamarín (0-2). Amb un Betis farcit de suplents, el derbi sevillà no va tenir la intensitat i duresa del que es va disputar en aquest mateix escenari a la lliga fa poques setmanes i que va acabar sense gols. El Sevilla va ser ahir a la nit molt més consistent. Va aguantar bé l’envestida inicial dels verd-i-blancs i de seguida va aconseguir el control del joc.

Al minut dotze Krohn-Dehli va desequilib­rar el xoc amb un gol de crac. Va arrencar des de fora de l’àrea i va veure un passadís cap a la porteria de Giménez, es va desfer dels que li van sortir al pas i va superar el porter de rematada col·locada. El gol va animar els de Mel i van aparèixer les brusquedat­s, però la millor ocasió va ser una altra vegada del Sevilla per mitjà d’Ever Banega. A falta de vuit minuts per al descans, Mel va introduir el seu primer canvi. Va retirar Petros, que ja tenia groga, per Joaquín.

La segona part no va poder començar pitjor per al Betis. El Sevilla va marcar el segon de seguida en una falta lateral que va rematar Krychowiak després d’un embolic a l’àrea i amb un fora de joc pre- vi de Coke. La resta del partit el Betis va voler i però no va poder, i fins i tot Rubén Castro va fallar un penal al 35.

L’Athletic va viure una matí autènticam­ent de Copa amb una remuntada (3-2) contra el Vila-real que deixa molt oberta l’eliminatòr­ia per a El Madrigal. El partit va tenir molt de suc. L’Athletic hi va posar el joc des del xiulet inicial, però el Vila-real va mostrar una gran eficàcia en els seus contraatac­s. El primer gol va arribar en una passada de Samu García a Léo Baptistão, que va definir davant Herrerín. El segon va ser del mateix Samu García, ja al 38. L’Athletic no va abaixar els braços i va entrar al segon temps decidit a remuntar. Iñaki Williams va fer l’1-2 davant un Barbosa que fins a aquell moment semblava infranquej­able. L’empat a dos el va aconseguir Aduriz, el seu gol número 22 de la temporada, i el 3-2 definitiu que va fer embogir San Mamés va venir a tres minuts del final en una falta picada per Beñat que va trobar Laporte al segon pal. Mario va ser expulsat a les acaballes i una altra vegada Laporte va malbaratar el que hauria estat el 4-2 després d’un córner.

El València va deixar sentenciad­a l’eliminatòr­ia amb una golejada (4-0) al Granada amb un hat-trick d’Álvaro Negredo, els dos últims de penal, que es va rescabalar així de l’error en l’últim moment del partit contra el Madrid. “Me’n vaig anar molt fotut a casa diumenge; avui toca gaudir”, va comentar el davanter a la zona mixta. El partit va tenir molt poca història. El València va marcar ja al minut set i el Granada, a estones, va fer l’efecte de no estar molt interessat en la competició. L’altre gol local va ser obra de Rodrigo.

A Miranda de Ebro es va jugar un dels duels més igualats de la tarda. El Mirandés no va tenir por davant el Deportivo, amb qui va jugar de tu a tu. Álex Ortiz va avançar als locals al minut 24 i el Dépor va lluitar molt per poder empatar a un quart d’hora del final en una rematada de cap de Lopo després d’un llançament de córner.

?? MIGUEL TOÑA / EFE ?? Krychowiak just abans de resoldre la jugada que va acabar en el 0-2 i que deixa tocat Pepe Mel
MIGUEL TOÑA / EFE Krychowiak just abans de resoldre la jugada que va acabar en el 0-2 i que deixa tocat Pepe Mel