La Vanguardia (Català-1ª edició)

El sorteig de Reis només deixa 16 milions a Catalunya

Un primer premi molt repartit taparà uns quants forats a Barcelona, Badalona, Sant Vicenç de Castellet i sobretot a Lleida

-

A la majoria no els toca mai la loteria, però a un hoteler de Roquetas de Mar, a Almeria, a qui ja li va tocar la Grossa de Nadal, ara li toca el primer premi del sorteig de Reis. El passat dia 22 aquest home d’uns 50 anys que vol conservar l’anonimat, que defuig les càmeres, casat i amb dos fills, ja va aconseguir 800.000 euros. I ahir en va guanyar 400.000 més. Es tracta de l’anècdota més destacada del sor- teig celebrat ahir. La segona potser és la de Juan Sánchez Ariza, un pescador jubilat de Conil de la Frontera, a Cadis, que ja feia temps que apostava per la data del seu naixement, i que va veure com per fi l’acompanyav­a la fortuna. Va néixer el 22 del 6 del 54, i li va tocar el primer premi, el que va repartir el 22.654. “Jugo des de fa temps a aquest número, però fins ara no m’havia tocat res”, va assegurar.

El sorteig va deixar a Catalunya 16 milions d’euros, una discreta i difuminada pluja de milions. Molts dels afortunats es van vendre a la finestreta, els premis van estar molt repartits, van suposar una gran ajuda per tapar un munt de forats, ajudar els fills... Presumible­ment cap dels premiats no es comprarà cap d’aquests iots que es veuen als anuncis televisius de cupons. Perquè el primer premi va caure a Badalona, Sant Vicenç de Castellet, Barcelona i Lleida, i també en poblacions d’Almeria, Cadis, Granada, Màlaga, Gipuzkoa, Lugo, Castelló, Saragossa, Alacant, Astúries, Bilbao, A Coruña, Tenerife, Madrid i Múrcia. I el segon i el tercer premi, el 60755 i el 95395, van passar de llarg per aquestes latituds i només es van vendre al madrileny barri de Chamberí i la localitat de Palència de Guardo.

L’administra­ció catalana més premiada va ser un establimen­t de Lleida que va repartir deu milions d’euros. Fa quatre anys que aquesta administra­ció del passeig de Ronda és oberta i aquest és el seu primer gran premi. “Deu estar molt repartit. Tenim una gran alegria”, afirmo Pepita Mir, propietàri­a de l’administra­ció Lo Xut. “No és un número que venguem habitualme­nt. Ens el va adjudicar Loteries i és impossible saber qui són els premiats, però molt probable-

Un hoteler de Roquetas de Mar premiat amb la grossa de Nadal torna a guanyar el primer premi

ment s’ha venut dècim a dècim”. La ciutat de Lleida no era agraciada amb el primer premi del sorteig de Reis des del 1996.

A Badalona, l’administra­ció del carrer Àngel Guimerà, al barri de Sant Crist, també repartia sort. Deu persones abonades al 22.654 durant tot l’any van comprar els dècims. La Manuela, una de les afortunade­s, va explicar que estava molt contenta, que li van trucar des de la mateixa administra­ció mentre preparava el dinar del dia de Reis. La dona va afegir que aprofitarà els diners per viatjar, ajudar els seus fills i passar “menys dificultat­s”.

A Sant Vicenç de Castellet, l’administra­ció del carrer Castellet va vendre per terminal un dècim del primer premi, dotat amb 200.000 euros. “Va venir un client i va demanar un número acabat en 54, que al final va ser el primer premi.”

A Barcelona el primer premi el va vendre una administra­ció de la plaça Urquinaona amb almenys dues sèries, uns quatre milions d’euros, que van anar a parar a un parell d’abonats que cada setmana juguen al mateix número.

Informació elaborada per: LUIS BENVENUTY, ADOLFO S. RUIZ (ANDALUSIA) I PAU ECHAUZ (LLEIDA)

 ?? JORDI ROVIRALTA ?? El venedor de loteria Pedro Fortuño celebra la venda del primer premi a la seva administra­ció de la barcelonin­a plaça Urquinaona
JORDI ROVIRALTA El venedor de loteria Pedro Fortuño celebra la venda del primer premi a la seva administra­ció de la barcelonin­a plaça Urquinaona
 ?? DOMENECH CASTELLÓN / EFE ?? Alguns afortunats mostrant la seva alegria a la Vall d’Uixó
DOMENECH CASTELLÓN / EFE Alguns afortunats mostrant la seva alegria a la Vall d’Uixó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain