La Vanguardia (Català-1ª edició)

La família del nen mort a Girona menjava i dormia al costat del cadàver

- SÍLVIA OLLER Girona

La família del nen de 7 anys que aquest dimarts van trobar mort en un pis de l’Eixample de Girona va fer vida durant setmanes al costat del llit on hi havia el cadàver del menor. Els Mossos d’Esquadra van trobar a l’habitació on hi havia el cos sense vida del nen una taula i diversos matalassos, cosa que fa que la po- licia autonòmica sospiti que els altres membres de la família –pares i germans– podrien haver estat convivint a l’habitació de la víctima des que va morir. Els agents creuen que la família va dormir, i fins i tot menjar, al costat del nen mort. Fonts pròximes a la investigac­ió pensen que, per l’avançat estat de descomposi­ció en què estava la víctima, va morir fa més d’un mes.

Els pares del menor, Schrell i Bruce Hopkins, de 38 i 39 anys respectiva­ment i tots dos de nacionalit­at nord-americana, van ser detinguts dimarts a la nit per un presumpte delicte d’homicidi imprudent després de prestar declaració davant la policia. Els progenitor­s no han aclarit encara als agents com va morir el nen i perquè no van alertar de la mort.

Està previst que el jutge que instrueix el cas els prengui de- claració demà i que avui es practiqui l’autòpsia al cadàver del nen, un fet que podria donar pistes sobre com i quan va morir. Els altres dos fills del matrimoni arrestat, un nen i una nena adolescent­s, van passar a disposició de la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescènc­ia de la Generalita­t després de rebre atenció psicològic­a.

Va ser la propietàri­a del pis on la família d’origen afroameric­à vivia de lloguer des de feia aproximada­ment un any i mig qui va alertar la policia que en aquell habitatge hi passava alguna cosa estranya. La propietàri­a va anar dimarts al matí al domicili amb la intenció de cobrar el lloguer del pis, però no només no li van obrir la porta, sinó que va sentir uns crits dins l’immoble. Nerviosa per la situació, va avisar la policia, que quan va entrar a l’habitatge va trobar sobre el llit d’una de les habitacion­s el cadàver d’un nen cobert amb un llençol i una manta.

Veïns del número 3 del carrer Joan Roca i Pinet, del barri de Sant Pau, on vivia la família, van assegurar després d’assabentar­se de la notícia que feia mesos, aproximada­ment des del setembre, que no veien ni el matrimoni ni els fills. Els menors no assistien a cap escola de Girona perquè seguien un ensenyamen­t a distància, per internet.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain