La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un exmarine a ‘Star wars’

Adam Driver, que dóna vida al malvat Kylo Ren, té un futur daurat a Hollywood

- GABRIEL LERMAN

Driver és el neuròtic nòvio de Lena Durnham a ‘Girls’, les escenes de sexe dels quals han donat fama a la sèrie

Avui és un dels actors de moda, per més que a Star wars: el despertar de la força amb prou feines es vegi el seu rostre uns minuts. Adam Driver va ser elegit específica­ment per J.J. Abrams per encarnar el malvat de la superprodu­cció més esperada dels últims temps, encara que es passa la major part del film amb el seu casc a l’estil Darth Vader. Tot i això, el seu rostre es veu prou per enviar el seu caixet, ja en alça abans d’aquest paper, directamen­t a l’estratosfe­ra. Tot i això, la seva història podria haver estat molt diferent si una dècada enrere no s’hagués trencat l’estern mentre passejava amb la seva bicicleta de muntanya. En aquell moment feia dos anys i vuit mesos que s’entrenava com a marine per partir en una missió a l’Iraq en què segurament li hauria tocat participar en combats molt més realistes que els que va haver de lliurar a Star wars. Encara que sempre va jugar amb la idea de ser actor, quan va acabar els estudis a la petita ciutat d’Indiana on es va criar va optar per enrolar-se al llegendari cos militar dels Estats Units, certament influït per la recent catàstrofe de l’11 de setembre del 2001. Sense dubtar, es va lliurar en cos i ànima a convertir-se en una veritable màquina de matar, però l’accident va forçar una baixa amb tots els honors. I llavors va posar en marxa un pla B: després de passar-se un any a la universita­t local, va demanar plaça al conservato­ri Juilliard de Nova York, convençut que no l’acceptarie­n. Tot i això, va ser un dels pocs elegits aquell any i va poder formarse a les aules per les quals també van passar estrelles com Robin Williams, Jessica Chastain, Viola Davis, Kevin Spacey, William Hurt i Val Kilmer.

Amo d’un físic imponent i certament ben plantat, Driver va enfilar aviat un camí accelerat cap a la fama. Va començar fent obres de teatre a Broadway i l’Off-Broadway, per després passar a fer petits papers a la televisió. Certament, el fet que li toqués treballar amb Al Pacino al telefilm No conoces a Jack el 2010 va ser un bon començamen­t, i que Clint Eastwood li donés un paper l’any següent a J.

Edgar va ser encara més encoratjad­or.

També el va contractar Spielberg a Lincoln, però tot es va accelerar força quan Lena Durnham el va triar perquè encarnés el seu nòvio neuròtic a Girls, la sèrie d’HBO que es va convertir en una sensació, en part gràcies a les tòrrides escenes de sexe que Adam –el personatge es diu com ell– compartia amb la potser molt franca protagonis­ta, creadora i també productora de la sèrie.

Mentre gaudia de l’èxit de la sèrie, que acabarà aquest any després de cinc temporades i després d’haver-li deixat tres nominacion­s als Emmy, Driver mai no va malgastar una bona oportunita­t per créixer en el cinema. Es va afegir a l’elenc d’A propósito de Llewyn Davis, dels germans Coen, i va mostrar el seu rang com a actor com a protagonis­ta del film independen­t Hungry hearts, pel qual va obtenir la Copa Volpi a millor actor al Festival de Venècia.

Certament, el futur brilla per a ell. Ja ha conclòs el rodatge de Si

lencio, la nova pel·lícula de Martin Scorsese en què comparteix cartell amb Liam Neeson, i també en protagonit­za dues més que esperen estrena: Paterson, de Jim Jarmusch, i Midnight Special, una altra història amb elements de ciència-ficció en què comparteix cartell amb Kirsten Dunst.

 ?? HBO ?? Adam Driver i Lena Dunham a la sèrie de televisió Girls
HBO Adam Driver i Lena Dunham a la sèrie de televisió Girls
 ?? SCOTT RUDIN PRODUCTION­S ?? Driver al volant, amb Ben Stiller i NaomiWats, a Mientras seamos jóvenes
SCOTT RUDIN PRODUCTION­S Driver al volant, amb Ben Stiller i NaomiWats, a Mientras seamos jóvenes
 ??  ??
 ??  ?? Driver interpreta el personatge emmascarat Kylo Ren, el malvat de la pel·lícula Star wars VII: el despertar de la força
Driver interpreta el personatge emmascarat Kylo Ren, el malvat de la pel·lícula Star wars VII: el despertar de la força
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain