La Vanguardia (Català-1ª edició)

Janet Jackson té un tumor a la gola

La cantant s’haurà d’operar i ha suspès la seva gira

- BARCELONA Redacció

La cantant Janet Jackson anunciava fa deu dies en el seu Twitter que ajornava els concerts que li restaven de la seva gira Unbreakabl­e World Tour fins a la primavera perquè s’havia de sotmetre a una operació quirúrgica urgent recomanada pels seus metges.

La nord-americana, de 49 anys, no explicava què era el que li passava exactament, però acabava el seu comunicat amb una inquietant frase: “Sisplau, reseu per mi... Per a mi aquest és un moment difícil. No faré més comentaris”.

Les especulaci­ons a què induïa aquesta frase final, és a dir, que l’artista tenia un problema de salut greu, s’han confirmat. Un amic seu revelava ahir que la germana petita de Michael Jackson ha de ser operada ben aviat perquè té un tumor a la gola que podria ser greu. Es podria tractar només d’un tumor en una corda vocal amb un bon pronòstic de tractament o es podria tractar d’un càncer de laringe més greu, fet que requeriria, a més de l’operació, un llarg període de radioteràp­ia, i que podria implicar que no pogués tornar a cantar.

Afectada per la tràgica mort del seu germà Michael l’agost del 2009, Janet Jackson es va mantenir des d’aleshores força apartada del món de la música fins a l’any

L’artista va demanar fa deu dies als seus fans que resessin per ella en “aquest moment difícil”

passat, quan va llançar el seu primer àlbum d’estudi des del 2008, Unbreakabl­e, i va iniciar una gira de presentaci­ó del disc que s’havia de completar durant aquest any amb desenes de concerts a Amèrica del Nord i al nord d’Europa.

Jackson ha venut més de 120 milions de discos, té sis Grammy i el 2008 Billboard la va situar entre les deu artistes musicals més comercials de la història, havent estat una de les que més números u ha tingut en les llistes de vendes d’aquesta influent revista, només superada per Barbra Streisand i Madonna.

Després d’haver contret matrimoni amb James DeBarge (1984-85) i amb René Elizondo jr. (1991-2000), Janet Jackson ara està casada, des del 2012, amb el milionari qatarià Wissam al-Mana. No té fills.

 ?? CHRIS PIZZELLO / AP ?? La cantant Janet Jackson, en una cerimònia de premis musicals a Los Angeles el juny passat
CHRIS PIZZELLO / AP La cantant Janet Jackson, en una cerimònia de premis musicals a Los Angeles el juny passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain