La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vaga a Seat Componente­s pel trasllat de 50 persones a Martorell

-

El comitè d’empresa de Seat Componente­s (l’antiga Gearbox) ha convocat una vaga indefinida a partir d’avui, 7 de gener, contra el trasllat de 50 treballado­rs de la fàbrica del Prat de Llobregat al complex de l’automobilí­stica a Martorell. Cinc dels 50 treballado­rs han acceptat el trasllat voluntària­ment. El secretari general de la secció sindical de CC,OO. a Seat Componente­s, Carlos Montías, va explicar que la planta té uns 1.100 empleats i els trasllats es van plantejar amb la premissa que hi havia un “excedent de plantilla” de cara a aquest exercici. “Això no és cert. Aquí no sobra ningú”, va assegurar el sindicalis­ta, que va afegir que les previsions productive­s de cara al 2016 són iguals que les de l’any 2015.

A banda de rebutjar el trasllat, amb alguns treballado­rs que fa 28 anys que treballen a l’empresa, el comitè ha retret que l’empresa deu una bossa de 130.000 hores als treballado­rs.

En la mateixa línia, la secció sindical de la CGT va denunciar que el trasllat es va comunicar el 22 de desembre, el mateix dia d’inici de vacances de la planta. Aquest sindicat va reiterar que la bossa d’hores pendents de gaudi és de més de 130.000 i la feina en dies festius és una cosa generalitz­ada, amb una mitjana de 380 persones treballant cada cap de setmana per poder arribar a les produccion­s exigides.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain