La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sessió fugaç

El Parlament va celebrar ahir el seu quart i segurament últim ple de la legislatur­a: vuit minuts per nomenar nous senadors

- MAITE GUTIÉRREZ

Itu que vas fer com a diputat? Enviar al Senat García Albiol i Montilla”. Les bromes no van faltar ahir en el ple que es va celebrar al Parlament per elegir els senadors de designació autonòmica. La sensació d’esperpent era palpable i molts no amagaven el seu descontent­a- ment per la falta d’activitat a la Cambra catalana. En tres mesos, l’únic que s’ha fet al Parlament ha estat donar llum verda als vuit senadors elegits pels grups. Ni comissions, ni ple contra la pobresa, ni aprovació de la renda mínima garantida, una mesura a la qual li queden pocs tràmits per superar. La impossibil­itat de Junts pel Sí de formar govern ha reduït la productivi­tat a poc més que els vuit minuts que va durar la sessió d’ahir.

Els diputats van arribar puntuals, amb l’absència destacada d’Antonio Baños, el dimissiona­ri de la CUP, i del seu company de files Julià de Jòdar. Després de guardar un minut de silenci per la mort dels exdiputats Esteve Orriols i Pere Ribera, es va do-

nar pas a la votació secreta. No hi va haver intervenci­ons.

Les vuit persones proposades pels grups van ser ratificade­s per 122 vots a favor i 9 abstencion­s –se suposa que la majoria són de la CUP, ja que no envien ningú a la Cambra Alta–. Tot en vuit minuts.

Els representa­nts de la Generalita­t al Senat seran Josep Lluís Cleries, Elisabeth Abad, Mirella Cortes i Bernat Picornell per Junts pel Sí; José Montilla pel PSC; Sara Vilà per Catalunya Sí que es Pot; Francesc Xavier Alegre per Ciutadans, i Xavier García Albiol pel PP, que substituei­x Alicia Sánchez-Camacho. Potser durant poc temps. Si s’aca- ben convocant eleccions al març la composició del Parlament podria canviar i la Generalita­t hauria d’enviar nous senadors. El fugaç ple d’ahir podria tenir, doncs, un efecte molt limitat.

“Me n’alegro per tu, però a veure quant dures”, deixava anar amb ironia un diputat a un dels flamants senadors. Al final de la sessió, la majoria dels diputats de Junts pel Sí van abandonar l’hemicicle a corre-cuita i amb cara de circumstàn­cia. El tràmit ja havia passat i arribava el moment de la seva reunió de grup per intentar investir Artur Mas i salvar la legislatur­a.

 ?? BEGOÑA FUENTES / ACN ?? La sessió d’ahir amb prou feines va durar vuit minuts
BEGOÑA FUENTES / ACN La sessió d’ahir amb prou feines va durar vuit minuts

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain