La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rajoy vol el partit mobilitzat i el seu Govern amb imatge de normalitat

- CARMEN DEL RIEGO Madrid

Transmetre normalitat i que l’activitat torni al partit i al seu Govern, per aclarir una imatge d’interinita­t que pot durar molt de temps. Aquesta és la consigna que Mariano Rajoy ha traslladat a la direcció del PP, i el missatge que també vol donar amb la reunió avui del Consell de Ministres, que es va arribar a estudiar no celebrar, per la impossibil­itat de tancar afers pendents d’aprovar, a causa de les vacances nadalenque­s.

Segons les fonts consultade­s, el que el líder popular pretén és que no s’escampi la sensació de paralitzac­ió del Govern i del partit per aquest període d’interinita­t. L’ordre és que el partit comenci a celebrar les reunions habituals pendents, i s’intensifiq­ui l’activitat, amb iniciative­s per explicar els èxits del govern o les mesures que ha adoptat últimament.

Rajoy vol emetre aquest missatge dins i fora d’Espanya. Fora, que el Govern continua governant i

El líder del PP espera participar en la campanya catalana tot i negociar alhora la investidur­a

que encara que tingui limitada la seva actuació, pensa continuar governant i així donar confiança a Europa i els inversors. Per això és bàsic tenir els pressupost­os aprovats, cosa que el PP també vol aprofitar.

Internamen­t, el PP vol fer tam- bé la sensació que, encara que s’endarrerei­xi la formació de govern, o que al final calgui anar a una repetició d’eleccions, es continua governant, i que els problemes dels ciutadans –ocupació, serveis socials bàsics, etc.– no es veuran perjudicat­s perquè hi hagi un govern en funcions. Es tracta que el temor polític al que pugui passar no retregui la confiança dels consumidor­s, que en els últims temps ha estat la que ha empès l’economia, amb una demanda interna que ha superat de molt les dades d’anys anteriors.

I es tracta també de tenir el partit mobilitzat i que no li decaigui l’ànim després de l’esforç de les eleccions del 20 de desembre, que pot veure’s entelat per la sensació que els resultats van ser pobres i que potser no s’aconseguei­x governar, amb la frustració consegüent. Cal tensió en el partit per si finalment s’ha d’anar a unes noves eleccions a la primavera, i per posar tota la carn a la graella a les eleccions catalanes que s’entreveuen per a primers de març.

Unes eleccions en les quals la direcció del PP s’abocarà i s’implicarà el mateix Rajoy, encara que coincideix­in amb les negociacio­ns per formar govern. Aquestes eleccions seran després del pri- mer intent d’investidur­a de Rajoy, que al PP, almenys de moment, ja donen per frustrada. Els populars creuen que la seva presència en aquesta campanya, en defensa de la unitat d’Espanya i de pertinença al mateix projecte serà bo, a les catalanes i posteriorm­ent a les eleccions generals, si és que finalment també han de celebrar-se noves eleccions a la primavera.

 ?? DANI DUCH ?? Mariando Rajoy –diumenge passat– a la Pasqua Militar
DANI DUCH Mariando Rajoy –diumenge passat– a la Pasqua Militar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain