La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’autòpsia del nen no troba indicis de mort violenta

Els Mossos van anar al pis de la família de Girona la nit de Cap d’Any per veure si el pare estava bé després de la petició del consolat

- MAYKA NAVARRO

Una patrulla dels Mossos d’Esquadra va visitar la família Hopkins el 31 de desembre passat al seu pis, al carrer Joan Roca i Pinet de Girona. No van arribar a entrar-hi. Es van quedar al replà del quart pis. Els agents hi van anar a requerimen­t del consolat dels Estats Units a Barcelona, que va traslladar a la policia la preocupaci­ó de l’empresa per a la qual treballava el pare, ja que feia setmanes que no donava senyals de vida. Els agents van trucar a la porta i Bruce Hopkins els va atendre amb una normalitat absoluta i els va assegurar que tot estava en ordre. En aquell moment ningú no es podia imaginar que al pis superior del dúplex, sobre un llit i cobert amb mantes i llençols, jeia mort des de feia gairebé un mes el fill petit, de 7 anys. Res no va cridar l’atenció als agents, que van traslladar al consolat la notificaci­ó que l’home per qui havien demanat estava bé.

No va ser fins dimarts passat, la vigília de Reis, quan la propietàri­a del pis va anar a l’habitatge perquè el matrimoni feia uns quants mesos que no pagava els 1.100 euros de lloguer. Després de trucar incessantm­ent al tim- bre, la propietàri­a va sentir la dona cridar de manera anguniosa a l’interior i va alertar els Mossos d’Esquadra. Els agents van tornar al mateix habitatge. I el que ve després ja s’ha explicat. Després d’unes quantes respostes incoherent­s i molt nerviosism­e per part de la dona, els agents van demanar permís per accedir a l’interior del dúplex i fer-hi un cop d’ull. En una de les habitacion­s del pis superior, sobre un llit, hi havia el cos d’un nen embolicat amb mantes i llençols. El cadàver presentava un avançat estat de descomposi­ció, però no va ser fins que el van destapar que la fetor va inundar totes les habitacion­s.

Un grup de forenses de l’Institut de Medicina Legal de Girona van practicar ahir l’autòpsia al cadàver del nen i els primers resultats no han presentat evidències que indiquin que el menor va ser víctima d’una mort violenta. De totes maneres, els investigad­ors esperen els resultats de les anàlisis de diverses mostres que s’han enviat a un laboratori per concretar les causes exactes d’aquesta mort.

Aquestes primeres dades de l’autòpsia avalen el criteri del grup d’homicidis dels Mossos de Girona, que des d’un principi va descartar indicis de criminalit­at en la mort del nen. Tant és així que van passar unes quantes hores fins que els pares van ser detinguts i imputats per un homicidi imprudent. Els agents estan sorpresos de la “naturalita­t” amb què la resta de la família convivia amb el cadàver del nen. Però no només els pares, sinó també els altres dos fills, un noi i una noia de 12 i 14 anys, respectiva­ment, veien amb normalitat ser a casa al costat del cos del seu germà mort, com si estigués adormit. Els pares, de 38 i 39 anys, continuave­n ahir detinguts als calabossos de la comissaria de Vista Alegre de Girona, i avui passaran a disposició del titular del jutjat número 2 de Girona, que decidirà després d’escoltar el fiscal i els imputats si els empresona, els envia a un centre de salut o els deixa en llibertat.

En un primer moment, els pares van mostrar una actitud col·laboradora amb els investigad­ors. En les primeres hores ell va intentar explicar el que era inexplicab­le, insistint que el seu fill estava adormit. Després de ser imputats, quan se’ls va tornar a interrogar en presència del seu advocat, els pares es van negar a contestar als agents.

Els progenitor­s, que van conviure un mes amb el cadàver del seu fill de 7 anys, passen avui a disposició judicial

Una delegació del consolat nord-americà es va desplaçar ahir a Girona i va visitar els jutjats, l’Institut de Medicina Legal i la comissaria per interessar-se per les investigac­ions i per l’estat dels seus compatriot­es. Els dos fills adolescent­s estan sota la tutela de la Generalita­t, en espera del que passi aquest divendres amb els pares, mentre algun familiar viatja a Girona per fer-se’n càrrec.

“Ni tan sols són conscients que el seu fill és mort. És com si estiguessi­n esperant que es despertés en algun moment. Els pares estan desolats. I els altres dos fills no acaben d’entendre què passa. Tot això és molt trist”, va descriure ahir una font no oficial al corrent de la investigac­ió.

 ?? PERE DURAN ?? Dos funcionari­s dels serveis funeraris entren la llitera amb què després van retirar el cadàver
PERE DURAN Dos funcionari­s dels serveis funeraris entren la llitera amb què després van retirar el cadàver

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain